donderdag 29 oktober 2020

Lang Leve Kolham, voor een toekomstbestendig dorp

Lang Leve Kolham, voor een toekomstbestendig dorp

Oud worden in het dorp waar hij al 35 jaar met plezier woont, dat is de wens van Jan Hasenoot. Als projectleider van het project Lang Leve Kolham maakt hij daar werk van, want uit onderzoek bleek dat tientallen dorpsgenoten Jan zijn wens delen. Lang Leve Kolham werkt daarom aan toekomstbestendige woningen en voorzieningen voor ouderen. Met hulp van de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg krijgt dit project nu echt vorm.

Lees verder

Blog: De LEEFwereld van ondernemende studenten
Samenwerkende studenten thumb

Hoe breng je de ervaring van enkele decennia werken met ondernemers bruikbaar naar het onderwijs?

Lees verder

Ondernemers, docenten en studenten leren in ondernemende projecten; wat kan nog beter?
Start ups - working together thumb

Studenten, docenten en bedrijven waarderen het werken in ondernemende projectvormen. Tegelijk is het voor bedrijven en onderwijs vaak niet makkelijk is om samen te werken in ondernemende projecten.

Lees verder

Werkconferentie Topsector Energie 2020

Dinsdag 24 november 2020 is het weer tijd voor de Werkconferentie Topsector Energie. Digitaal dit jaar. Centraal staan de versnelling van de energietransitie en de grote innovatieve uitdaging om over sectoren heen te werken en alle nieuwe idee├źn op grote schaal door te voeren.

Naast het plenaire deel kunt u tijdens de 2 rondes kiezen uit een aantal deelsessies (breakout- en werksessies).

Lees verder

Ontdekking van sociaal ondernemerschap in het mbo

Hoe geef je aantrekkelijk onderwijs op het mbo over sociaal ondernemerschap? Young Society en Social Enterprise Lab ontwikkelden in samenwerking met het Nova College uit Haarlem een programma van 8 lessen. Directeur Amber Kaspersma van Young Society: "De studenten ontdekten allerlei inspirerende initiatieven bij hen in de buurt."

Lees verder