woensdag 28 oktober 2020

'Kabinet wil ons nu vooral op gedrag aanspreken'

'Kabinet wil ons nu vooral op gedrag aanspreken'
Als de piek in besmettingen niet snel afvlakt zitten we mogelijk tot begin volgend jaar met de huidige gedeeltelijke lockdown, schetsten premier Mark Rutte en minster Hugo de Jonge gisteravond de nabije toekomst. Maar het karakter van het persmoment was fundamenteel anders dan bij andere...
Lees verder

'Maak tempo met aanpak jeugdwerkloosheid'
Het kabinet moet haast maken met de aanpak van de jeugdwerkloosheid. Dat zeggen FNV Young en United en de Vakcentrale voor Young professionals tegen BNR. Al in de zomer werd beloofd dat er een iets zou komen om jongeren tegemoet te komen, maar concrete plannen laten nog op zich wachten.
Lees verder

Britse bankrekeningen door Brexit op het spel
Bij een harde Brexit zal het merendeel van de Nederlandse ondernemers zijn Britse bankrekening verliezen. Dat zegt financieel dienstverlener iBanFirst. Bedrijven moeten dan vaker hun ponden inruilen voor euro's, en dat zou het Nederlandse bedrijfsleven tientallen miljoenen gaan kosten.
Lees verder

Jonge zzp'er voelt zich vaak miskend
Veel jonge zzp'ers zijn niet gelukkig met de manier waarop de buitenwereld naar ze ziet. Bijna de helft van de zelfstandigen onder de dertig jaar voelt zichzelf en zijn ondernemingsvorm onvoldoende serieus genomen.
Lees verder

Merkel bespreekt drie scenario's met deelstaten
In Duitsland, waar het kort geleden nog best goed ging, neemt het aantal coronabesmettingen nu al een tijd snel toe. En dus bespreekt bondskanselier Angela Merkel eerder dan gepland met de premiers van de deelstaten, over maatregelen om het tij te keren. Zeker drie scenarios die vanmiddag worden...
Lees verder

'Testsamenleving' lijkt nog ver weg
Nederland krijgt sneltests op zeven XL-locaties en daarnaast nog eens 25 andere sneltestplekken. Dat schrijft 'corona-minister' Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer. Hij hoopt zijn testbeleid daarmee een flinke boost te geven.
Lees verder

D66 en CDA willen openheid platform-algoritmes
D66 en CDA willen via een motie een waakhond instellen die meekijkt of algoritmes niet leiden tot kwalijke ontwikkelingen. D66-Kamerlid Kees Verhoeven vindt dat Nederland zijn verantwoordelijkheid moet nemen om zaken als een goede volksgezondheid en veilige verkiezingen te waarborgen.
Lees verder

Winstgevend KPN hoopvol over rest van het jaar
Telecombedrijf KPN heeft de omzet in het derde kwartaal zoals verwacht iets zien dalen. De brutowinst steeg, terwijl op een lagere winst was gerekend. De strategie is er volgens CEO Joost Farwerck op gericht om vooral zelfstandig Nederland goed te bedienen.
Lees verder

Geen medisch personeel nodig bij nieuwe coronablaastest
Er is weer een nieuwe coronablaastest op de markt, genaamd Simply Spyro. Met deze test kun je jezelf testen door met een rietje bellen te blazen in een glas met speciale vloeistof. Belgische verpleeghuizen experimenteren al met deze test.
Lees verder

Europese Commissie presenteert plannen voor minimumloon
De Europese Commissie wil een minimumloon in heel Europa en presenteert vandaag de officiƫle plannen daarvoor. Zon wettelijke regeling zou broodnodig zijn om mensen met lage inkomens te beschermen.
Lees verder

Opvouwbare container moet verspilling tegengaan
Twee op de tien containers wordt leeg vervoerd over de oceaan. Over land is dat zelfs vier op de tien. Een enorme verspilling van ruimte en energie. Daarom bedacht 4fold en opvouwbare container.
Lees verder

'Woningmarkt New York ligt volledig stil'
De woningmarkt van New York is door de coronacrisis volledig stil komen te liggen. Dat stelt zelfstandig makelaar Barbara Konings. Daardoor is het voor huurders en kopers heel makkelijk om een goeie deal te sluiten, maar of ze dat doen is het tweede.
Lees verder