maandag 5 oktober 2020

In 2019 recordbedrag voor energieonderzoek en -innovatie

In 2019 recordbedrag voor energieonderzoek en -innovatie

In 2019 heeft de rijksoverheid € 287 miljoen geïnvesteerd in energieonderzoek en -innovatie. Dit is flink meer dan voorgaande jaren en daarmee een record.

Lees verder

Save the date: Online Kristal-event 2020 17 november

Reserveer alvast in de agenda: het online Kristal-event 2020 op 17 november 2020. Gerenommeerde sprekers gaan in gesprek over 20 jaar MVO in Nederland, Covid-19 & trends in niet-financiële verslaggeving. 

Lees verder

Blackbelt 3D: van een oriënterend octrooionderzoek naar een IE-strategie

Blackbelt 3D ontwikkelde een nieuwe 3D-printtechniek voor een specifieke toepassing: het printen van steunzolen op maat. Octrooicentrum Nederland leverde maatwerk-ondersteuning bij de octrooivraagstukken waar het bedrijf mee te maken kreeg.

Lees verder

"We moeten allemaal energie besparen"

De Omgevingsdienst West-Holland wil dat eind 2021 95% van de informatieplichtige bedrijven hun energiebesparende maatregelen hebben gerapporteerd. Hoe denkt zij dat te bereiken? "Door al deze bedrijven en instellingen op te sporen en met ze in gesprek te gaan."

Lees verder

Directeur RVO: "Houd buitenlandse contacten warm"

Handelsmissies gaan toch door, maar dan virtueel. En Nederlandse ondernemers die al over de grens opereren, kunnen met een kickstartvoucher advies inwinnen. RVO ondersteunt ondernemers, óók in coronatijd. Tjerk Opmeer, directeur Internationale Programma's bij RVO, vertelt hier meer over.

Wat is ervoor nodig om internationale ondernemers te ondersteunen? Vanaf het begin van de coronacrisis kwam RVO in actie, samen met verschillende ministeries en partners, om te kijken hoe de grenzen open konden blijven voor goederenvervoer.

Lees verder