vrijdag 2 oktober 2020

'Eemnes bespaart op energie, niet op kwaliteit'

'Eemnes bespaart op energie, niet op kwaliteit'

Eemnes wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Om aan die ambitie te voldoen moest de sporthal verduurzamen. De gemeente koos ervoor een multifunctioneel energieneutraal gebouw te bouwen.

Het gloednieuwe Huis van Eemnes biedt plaats aan 2 sporthallen, de openbare bibliotheek, een multifunctionele zaal, verschillende andere ontmoetingsruimten en horeca. "In dit gebouw moesten leefbaarheid en duurzaamheid hand in hand gaan", zegt burgemeester Roland van Benthem.

Lees verder

Webinar: Praat mee over het nieuwe mestbeleid

Met een nieuw mestbeleid wil de Rijksoverheid de waterkwaliteit verbeteren en duurzamere landbouw. En de regels over mest moeten makkelijker worden. U kunt meepraten hierover in een webinar. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunt u vragen stellen.

Lees verder

Etikettenbedrijf Zolemba verovert Europa met hulp handelskantoor

Om dé etikettenleverancier van zakelijk Europa te worden, gaat het bedrijf Zolemba de grens over. In september opende de eerste Franse vestiging in Lyon. Met dank aan het handelskantoor (NBSO) in Lyon, dat het bedrijf nuttige adviezen en ingangen in de Franse zakenwereld gaf.

Soms begint een booming business met een dagelijkse ergernis. Elsbeth en Richard Rensen runden een bedrijf waarbij ze veel spullen via het internet verkochten. Ze merkten dat het bestellen en leveren van bedrukte etiketten voor hun pakketjes omslachtig, duur en langzaam was. Dat moest beter kunnen.

Lees verder

'Nederland is volgend jaar een 90% circulair gebouw rijker'

Een nieuw gebouw dat voor 90% uit eerder gebruikt materiaal bestaat. In Zwolle wordt er nog dit jaar een dergelijk circulair gebouw neergezet. Het gaat om het nieuwe inspiratiepaviljoen dat op het Zwolse bedrijventerrein Hessenpoort komt. Hiermee willen de ondernemers laten zien dat circulair bouwen mogelijk is.

Lees verder

Save the date: 24 november Werkconferentie Topsector Energie

Bent u actief in innovatie? Staan u en uw organisatie ook voor de Nederlandse verduurzamingsopgaven richting 2030 en 2050? Wilt u hierover van gedachten wisselen met collega's uit verschillende disciplines? Noteer dan alvast de Werkconferentie Topsector Energie op 24 november 2020 in uw agenda.

Lees verder