Doorgaan naar hoofdcontent

Dienstverlener Freedom Internet wil op een andere manier met data omgaan

Dienstverlener Freedom Internet wil op een andere manier met data omgaan
Start-up Freedom Internet, ontstaan uit een actiecomité van het verdwenen bedrijf XS4ALL, werkt hard aan de weg als internet dienstverlener. Recent gingen ze een samenwerking aan met T-mobile. Nu hoopt het bedrijf om op een andere manier met data om te gaan.
Lees verder

Kamer heeft flinke kritiek op coronawet
Dat de meerderheid van de Tweede Kamer vóór de coronawet is, is al zeker. En tóch komt er op de eerste dag van het tweedaagse debat nog flink wat kritiek los. Met de veelbesproken wet wil het kabinet op een meer democratische manier de noodmaatregelen nemen die ook de komende tijd nog nodig zijn om...
Lees verder

UWV gaat NOW-subsidies van bedrijven controleren
Het UWV gaat vanaf vandaag controleren of bedrijven het juiste bedrag aan subsidie van de NOW-regeling hebben ontvangen. In het voorjaar werd de NOW-regeling, die bedrijven helpt lonen door te betalen, in allerijl opgericht en uitbetaald.
Lees verder

Tuberculosevaccin mogelijk bescherming tegen corona
Het oude tuberculosevaccin BCG kan misschien bescherming bieden tegen het coronavirus. Om uit te zoeken of dat écht zo is, zoeken ziekenhuizen dringend naar testpersonen voor een grote studie hiernaar. Een van die ziekenhuizen is het MST in Enschede.
Lees verder

Amerikaanse vicepresidentskandidaten kruisen degens in debat
Na een chaotisch debat tussen Donald Trump en Joe Biden, is het vanavond de beurt aan de vicepresidentskandidaten om de degens te kruisen. Mike Pence en Kamala Harris staan tegenover elkaar.
Lees verder

Filmpjes van ongelukken delen mogelijk strafbaar
CDA, GroenLinks en PvdA willen de slachtoffers van ongelukken beschermen voor online ramptoerisme. Daarom dienen zij een wetsvoorstel in dat het delen van filmpjes ervan strafbaar stelt.
Lees verder

Snel aan de sneltest?
Minister De Jonge heeft bekendgemaakt dat de eerste twee Corona-sneltesten zijn goedgekeurd voor gebruik. Kunnen we binnenkort even een sneltestje doen voor de voetbalwedstrijd, het concert, of bezoek aan opa en oma?
Lees verder

1/3 Nederlandse ziekenhuizen al in coronastand
Het toenemend aantal coronabesmettingen dwingt al een derde van de Nederlandse ziekenhuizen in de coronastand. Het gaat in totaal om 40 ziekenhuizen, die onder meer speciale afdelingen voor Covid-19-patiënten inrichten of de reguliere zorg afschalen.
Lees verder

'Nog te veel verkeersbewegingen om besmettingen terug te dringen'
We reizen met zijn allen nog steeds veel te veel om het reproductiegetal voldoende terug te dringen. Het aantal verkeersbewegingen is maar een klein beetje gedaald sinds de oproep van het kabinet, vorige week maandag, om zoveel mogelijk thuis te werken en reizen zoveel mogelijk te beperken.
Lees verder

Premies verzekeringen bedrijven en zzp stijgen
De premies voor verzekeringen die bedrijven en zzp'ers afsluiten, stijgen. Dat bevestigt het Verbond van Verzekeraars na vragen van BNR. De toename komt volgens de verzekeraars door lagere rendementen op de premies en een hoger ziekteverzuim.
Lees verder

Relatief mat debat tussen vice-presidenten
Corona was het belangrijkste thema tijdens het vicepresidentiële debat vannacht tussen Mike Pence en Kamala Harris. Vanwege de coronabesmettingen in het Witte Huis stond er een glazen scherm tusen de kandidaten. Economie, China, het klimaat, het Supreme Court en het accepteren van de...
Lees verder

'Gidsland' Italië krijgt nu ook klappen te verduren
Italië leek de afgelopen weken een corona-gidsland, maar ook daar gaat het nu mis. Het land telde gisteren het hoogste aantal nieuwe besmettingen sinds april: bijna 3.700. En ook het aantal ic-opnames loopt weer op.
Lees verder