woensdag 14 oktober 2020

Consumenten beter geïnformeerd over slim apparaat

Consumenten beter geïnformeerd over slim apparaat
Grote winkelketens als bol.com, Coolblue en MediaMarkt informeren consumenten die online een 'slim' apparaat willen kopen vooraf beter informeren over software-updates. Die conclusie trekt toezichthouder ACM. De ACM heeft grote online aanbieders van 'slimme' apparaten hierop aangesproken.
Lees verder

Criteo met exploitatie retailmedia naar Europa
Het Franse Criteo brengt technologie uit waarmee webwinkels geld kunnen verdienen aan reclame-exploitatie op hun websites en apps. In de VS draait dit al een paar maanden, nu komt het naar Europa.
Lees verder

'Digitale wereld bedreigt Nederlandse democratie'
De Nederlandse democratie wordt bedreigd door nepberichten, deepfakes en desinformatie. Dat staat in het rapport 'Digitale dreigingen voor de democratie – Over nieuwe technologie en desinformatie' van het Rathenau Instituut. Het rapport toont hoe technologie steeds gemakkelijker kan worden misbruikt en beschrijft hoe de Nederlandse samenleving in het algemeen en onze democratie in het bijzonder zich kunnen verweren.
Lees verder

Minder Duitse kooplust Black Friday
De Duitse consument heeft niet zo'n zin in Black Friday. Vanwege het coronavirus houden ze liever de hand op de knip.
Lees verder

Nieuwe versie Franse corona-app op komst
De Franse premier Jean Castex maakte maandag bekend dat er een nieuwe versie van de StopCovid-applicatie in voorbereiding is, de Franse variant van de CoronaMelder. De app zal op 22 oktober klaar zijn.
Lees verder

Patrick Veldhuis en Rutger Mackenbach starten adviesbureau Resident
Patrick Veldhuis en Rutger Mackenbach starten Resident Media Advies. Met dit bureau willen ze adverteerders helpen met inhousing van (een deel van) het proces van zowel online- als offline media.
Lees verder

Stakingen bij Amazon Duitsland tijdens Prime Day
Zeker 2000 werknemers van Amazon Duitsland hebben tijdens Prime Day het werk neergelegd.
Lees verder

Apple lanceert iPhone 12 en HomePod mini
Apple heeft vanavond zoals verwacht de nieuwe iPhones voor 2020 gelanceerd. De iPhones zijn geen grote stap voorwaarts ten opzichte van de modellen van vorig jaar. De belangrijkste toevoeging is de ondersteuning voor 5G en daar is Apple rijkelijk laat mee.
Lees verder

Zelfs handelsmissies gaan virtueel
Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen hebben maandag virtueel een grote handelsmissie naar vijf landen in Zuidoost-Azië geopend. De missie koppelt potentiële partners met ruim 120 vertegenwoordigers van bedrijven, organisaties en kennisinstellingen op het gebied van landbouw, watermanagement en circulaire economie. De missie duurt tot 11 december.
Lees verder