donderdag 1 oktober 2020

AgroFair: meer dan leverancier in fairtrade bananen

AgroFair: meer dan leverancier in fairtrade bananen

Bananenimporteur AgroFair heeft een fairtrade certificering. Maar wat het bedrijf doet met de grote hoeveelheid plastic restafval valt daarbuiten. Omdat AgroFair duurzaam wil produceren, zet het bedrijf lokaal recyclingfabrieken op met subsidie uit het Fonds Verantwoord Ondernemen.

Lees verder

Van stage bij H&M naar eigen atelier in Stockholm

Een stage bij een filiaal van H&M bracht modeontwerpster Wendy Heijne naar Zweden. Zoveel jaar later heeft de Nederlandse een atelier en winkel in hartje Stockholm. Wat kan deze succesvolle ondernemer ons leren over zakendoen in Zweden?

Lees verder

Verbeterde ketenpositie voor Cambodjaanse rijstboeren door blockchain

Nederlandse rijstwafelproducent SanoRice en Oxfam Novib ontwikkelden een database-app om eerlijke productievoorwaarden voor Cambodjaanse rijstboeren vast te leggen in hun handelsketen. Die gegevens zijn transparant en toegankelijk voor de hele keten. Zo krijgen de boeren een beter inkomen en kunnen bedrijven hun klanten beter informeren over verantwoorde productie.

Lees verder

Aanvragen invoercertificaten rijst oktober 2020

Nieuwsbericht 20.067 – In oktober kunt u invoercertificaten aanvragen voor diverse tariefcontingenten in de sector rijst.

Lees verder

Aanvragen invoercertificaten zachte tarwe 4e tranche 2020

Nieuwsbericht 20.068 - Vanaf 1 oktober 2020 kunt u invoercertificaten voor zachte tarwe aanvragen. Het gaat hierbij om midden- en lage kwaliteit met de GN-code 1001 99 00.

Lees verder