vrijdag 2 oktober 2020

8 miljard euro voor Franse 5G frequenties

8 miljard euro voor Franse 5G frequenties
De Franse 5G veiling heeft 8 miljard euro opgebracht. De hamerslag viel donderdagochtend laat. De frequenties voor 5G werden na 17 veilingsrondes toegewezen aan de vier Franse telecomoperatoren Orange, SFR 3, Free en Bouygues Telecom.
Lees verder

App helpt studenten met schrijven van essay
Een nieuwe app Styleise helpt studenten bij het academisch schrijven van een essay. Academisch schrijven is een andere vorm van schrijven dan je gewend bent. Studenten hebben daar over het algemeen moeite mee.
Lees verder

Nieuwe module kan 'voorspellend rijden'
Een door de Technische Universiteit van M├╝nchen ontwikkelde module kan in autonome auto's 'voorspellend rijden'.
Lees verder

Tencent haalt Sogou van de Amerikaanse beurs
Tencent haalt het Chinese bedrijf Sogou van de Amerikaanse beurs als gevolg van oplopende spanningen tussen de twee grootste economie├źn van de wereld.
Lees verder

DigiD aanvragen voortaan ook mogelijk voor grensarbeiders
Mensen die wonen in het buitenland en geen Nederlandse nationaliteit hebben, kunnen voortaan ook een DigiD aanvragen. Zij moeten dan wel een relatie hebben met de Nederlandse overheid, over een BSN beschikken en woonachtig zijn binnen de Europese Economische Ruimte (EER). Vooral grensarbeiders zullen daarom profijt hebben van deze ontwikkeling, zegt Logius, het bedrijf achter DigiD.
Lees verder

Europa gaat macht Apple en Google inperken
Apple en Google mogen in de toekomst minder van hun eigen apps voorinstalleren op nieuwe telefoons. Ook ze mogen ze minder eisen stellen aan appontwikkelaars aan gedrag buiten hun platformen.
Lees verder

'Edeka investeert in Picnic International'
Het Duitse supermarktconcern Edeka zou volgens Duitse media ook een belang in de internationale tak van Picnic hebben genomen.
Lees verder

Emerce eDay: 'NPO Start gaat op de schop'
De NPO wil zijn terugkijkdienst NPO Start vernieuwen. Dat zegt Martijn van Dam, die bij de publieke omroep verantwoordelijk is voor de portefeuille Technologie en Innovatie, op Emerce eDay. "We willen niet de zoveelste onlinedienst zijn."
Lees verder

TNW 2020: van meikermis naar Zoomfest
Geen reuzenrad of pitchtoren, geen sarcastische opmerkingen van standupper Pep Rosenfeld en geen spectaculair openingsritueel van circusdirecteuren Boris Veldhuizen van Zanten en Patrick de Laive, het jaarlijks terugkerende techfeestje The Next Web Conference in Amsterdam donderdag en vrijdag is toch vooral een verzameling Zoom sessies. Met alle haperingen die daarbij horen.
Lees verder