maandag 28 september 2020

Zeeland: externe controleurs informatieplicht dankzij rijkssteun

Zeeland: externe controleurs informatieplicht dankzij rijkssteun

De Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Zeeland zet zich in voor een schone en veilige omgeving. "Daar hoort ook toezicht op energiemaatregelen bij", zegt teamleider vakspecialisten vergunningen Ad Vos. "Dankzij een rijksbijdrage hebben we voor de informatieplicht energiebesparing een specialistisch bedrijf ingeschakeld."

Lees verder

'Informatieplicht is schouderklopje om te verduurzamen'

Welke bedrijven moeten voldoen aan de informatie- en energiebesparingsplicht? De Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) probeert ze in kaart te brengen. Ook in coronatijd. "We wijzen ze op hun plicht, maar ook op wat energiemaatregelen kunnen opleveren."

Jaarlijks voert de ODRN ruim 1.200 controles uit in 6 gemeenten. "Ongeveer 20% ervan zijn energiecontroles", vertelt Vince Schulte, milieutoezichthouder en specialist in energie. "Sinds 2017 besteden we daar speciaal aandacht aan en geleidelijk aan hebben we daar onze mensen in opgeleid."

Lees verder

Online matchmaking en Nederlands Paviljoen rond MEDICA 2020

Werkt u in de medische sector? Wilt u uw netwerk uitbreiden en nieuwe zakenpartners ontmoeten? Neem van 22 oktober tot en met 29 maart deel aan de online matchmaking. Of meld u aan voor het Nederlandse Paviljoen tijdens de digitale beurs MEDICA, die van 16 tot en met 19 november plaatsvindt.

Voor wie?

Bedrijven en onderzoekers gaan tijdens de matchmaking en de beurs op zoek naar partners voor onderzoek, productontwikkeling, licentie-overeenkomsten en andere samenwerkingsvormen.

Lees verder

Toewijzing en schorsing invoercertificaten suiker India september 2020

Nieuwsbericht 20.070 - Van 8 tot en met 14 september 2020 kon u invoercertificaten aanvragen voor diverse contingenten in de sector suiker.

Lees verder

Webinar Zakendoen in Colombia: duurzame energie

Bent u actief in de duurzame energie en bent u geïnteresseerd in Colombia? Verken uw kansen op de Colombiaanse markt in dit webinar op 26 oktober.

Colombia is na Brazili├ź het 2e land in Zuid-Amerika als het gaat om de opwekking van duurzame energie: zon, wind en biomassa. Op de internationale Energy Transition Index van het World Economic Forum staat Colombia op de 34e plaats.

Lees verder