vrijdag 11 september 2020

Vier bedrijven beboet voor ondeskundig sloop schuren met asbest

Vier bedrijven beboet voor ondeskundig sloop schuren met asbest
Vier bedrijven hebben van de Inspectie SZW in totaal een boete gekregen van € 72.000,- voor het ondeskundig slopen van asbesthoudende schuren in de gemeente Beuningen. Er werden werkzaamheden verricht zonder dat er voorzorgsmaatregelen waren genomen om asbestverspreiding te voorkomen. Werknemers en toezichthouders hebben hierdoor een groot risico gelopen op blootstelling van asbestvezels.
Lees verder

Hillegomse belegger in vastgoed krijgt forse asbestboete
Een Hillegomse man die bij wijze van belegging vastgoed opkoopt, heeft van de Inspectie SZW een asbestboete gekregen van € 12.300. De Hillegommer liet asbestverwijderingswerkzaamheden uitvoeren in een net gekocht bedrijfspand in Hillegom zonder dat er voorzorgsmaatregelen waren genomen. De werknemer die de werkzaamheden uitvoerde heeft hierdoor een groot risico gelopen op blootstelling aan asbestvezels.
Lees verder

Asbestverwijderingsbedrijf uit Roden voor maand stilgelegd
Een asbestverwijderingsbedrijf uit Roden (provincie Drenthe) mag vanaf 1 september 2020 een maand lang geen asbestwerkzaamheden verrichten. De Inspectie SZW heeft sinds 2019 drie maal geconstateerd dat het bedrijf dezelfde overtreding begaat op het gebied van asbestsanering. De Inspectie SZW heeft het bedrijf hiervoor nu een maand stilgelegd.
Lees verder

Forse boetes voor schoonmaakbedrijven en inleners
De afgelopen vier jaar hebben schoonmaakbedrijven en inleners voor bijna 4 miljoen euro aan boetes en navorderingen betaald. Het resultaat van een integrale controle onder 60 schoonmaakbedrijven en 145 inleners door onder andere de Belastingdienst, Inspectie SZW, UWV, IND, OM en gemeenten.
Lees verder