dinsdag 22 september 2020

Verwarring over Amerikaans belang in TikTok

Verwarring over Amerikaans belang in TikTok
ByteDance meldt maandag dat het voorlopig eigenaar blijft van dochter TikTok. Tachtig procent van de aandelen blijft in Chinese handen. De overige 20 procent gaat naar Oracle en Walmart.
Lees verder

Talpa start online spelplatform Playtime
Talpa Gaming lanceert Playtime, een nieuw Nederlands online spelplatform met meer dan 300 casual games, waaronder Nederlandse content als Lingo, Dolfje Weerwolfje en Denksport, aangevuld met andere bijzondere Originals.
Lees verder

UvA is certified drone operator
De Universiteit van Amsterdamis sinds kort een certified drone operator. Dat betekent dat UvA-onderzoekers nu drones mogen laten vliegen op plekken waar deze normaal gesproken verboden zijn. Ook mogen ze zwaardere apparatuur gebruiken dan voorheen.
Lees verder

Microsoft neemt gamestudio Bethesda over voor 7,5 miljard dollar
Microsoft heeft gamestudio Bethesda overgenomen voor 7,5 miljard dollar. Dat is inclusief alle franchises zoals Doom, Fallout, Wolfenstein, Quake, The Elder Scrolls en Dishonored. De studio's worden onderdeel van de Xbox Game Studios.
Lees verder

Koepelorganisatie Detailhandel Nederland wordt opgeheven
De koepelorganisatie Detailhandel Nederland houdt eind dit jaar op te bestaan. De organisatie bestaat uit brancheorganisaties die een specifiek deel van de retail vertegenwoordigen, zoals het CBL (supermarkten), RND (grootwinkelbedrijven) en de Nationale Winkelraad (mkb retail branches, aangesloten bij MKB Nederland).
Lees verder

Kapitaal voor start-ups op Fundsup naar 1 miljard
De bemiddelingsapp Fundsup is over de grens van 1 miljard euro 'dry powder' heen gegaan. Zoveel geld hebben de aangesloten early stage investeerders beschikbaar voor start-ups die financiering zoeken via de app. Meer buitenland lonkt.
Lees verder

Bitcoinoplichters maken het AD na
Na de nepadvertenties met bekende Nederlanders, proberen malafide bitcoinverkopers slachtoffers te lokken met imitaties van bekende Nederlandse sites.
Lees verder

ANWB, bol.com, ING, Coolblue en Greenchoice aan kop in WUA Digital Excellence Monitor
In de nieuwste editie van de vandaag verschenen Digital Excellence Monitor van onderzoeksbureau WUA leveren ANWB, ING, bol.com, Coolblue, RACQ en SKY de beste digitale klantervaring op desktop en smartphone. Ook Gaslicht, hollandsnieuwe en Greenchoice zijn leiders op dit gebied.
Lees verder

Samenleving onvoldoende 'cyberweerbaar' door corona
De Cyber Security Raad stelt dat aanscherping en uitbreiding van de huidige maatregelen voor cyberveiligheid noodzakelijk zijn voor een 'cyberweerbare samenleving'. Die maakt ons nog altijd kwetsbaar.
Lees verder