woensdag 30 september 2020

Starters op de arbeidsmarkt hebben het zwaar

Starters op de arbeidsmarkt hebben het zwaar
Het is moeilijker geworden om jong talent aan het werk te helpen, zo blijkt uit een rondgang van BNR langs verschillende recruitment-bureaus. Er staan dit jaar minder vacatures open voor starters en er melden zich meer kandidaten aan dan vorig jaar.
Lees verder

Shell schrapt tussen 7.000 en 9.000 banen
Shell schrapt tussen de 7000 en 9000 banen. Dat meldt het olie- en gasconcern zojuist. Het olie- en gasconcern worstelt met de moeizame marktomstandigheden in de oliesector door de coronacrisis.
Lees verder

Aanmeldingen Stoptober stromen binnen
Rokers hebben zich al massaal aangemeld voor de actie van Stoptober, waarbij rokers gestimuleerd worden om een maand lang niet te roken.
Lees verder

BAM in overleg met or en vakbond over ontslagen
BAM heeft een grote reorganisatie aangekondigd, maar gaat nog in overleg met ondernemingsraden en vakbonden over het precieze aantal arbeidsplaatsen. In totaal telt BAM ongeveer 18.000 medewerkers.
Lees verder

Brexitwet klein succesje voor aangeslagen Johnson
Gisteravond stemde het Britse Lagerhuis voor de Brexitwet die bepaalde afspraken met de Europese Unie schendt. Een overwinning die de premier Boris Johnson goed kon gebruiken. Want zijn corona-aanpak krijgt steeds meer kritiek en ook zijn Brexit-aanpak loopt niet van een leien dakje.
Lees verder

Jetten: Kabinet, kom met landelijk advies mondkapjes
Even na elven gaat de Kamer weer in debat met premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge over de coronamaatregelen die gisteren zijn ingegaan. Veel partijen vinden de maatregelen niet ver genoeg gaan.
Lees verder

Veel valse namen door registratieplicht prostitutie
Volgens de nieuwe coronamaatregelen geldt een registratieplicht voor alle contactberoepen, dus ook in de prostitutie. Maar ja, je gegevens opgeven als je een escort inhuurt, daar zit niet iedereen op te wachten.
Lees verder

De Unie laakt uitspraken Hoekstra over KLM
Vakbond De Unie is boos over uitspraken van minister Hoekstra dat KLM op langere termijn de lonen moet verlagen. De luchtvaartmaatschappij moet morgen een bezuinigingsplan indienen bij minister Wopke Hoekstra. 'Ik denk dat piloten zelfs fors meer inleveren dan die 20 procent waar continu over...
Lees verder

Onvoldoende bescherming voor Nederlandse klokkenluiders
Klokkenluiders worden in Nederland nog vaak aan hun lot overgelaten. Meldingen worden niet serieus genomen en het Huis voor Klokkenluiders, dat steun en advies moet bieden, functioneert niet zoals het zou moeten, blijkt uit onderzoek van de VU.
Lees verder

Vlaamse liberaal gaat Vivaldi-coalitie dirigeren
De 44-jarige Vlaamse liberaal Alexander De Croo wordt premier van Belgiƫ. Hij gaat de nieuwe federale regering van zeven partijen leiden. Het is negen jaar geleden dat Belgiƫ een Nederlandstalige premier had.
Lees verder

Kamermeerderheid wil in hele land mondkapjes in publieke ruimtes
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil in hele land een dringend advies voor het gebruik van mondkapjes in publieke binnenruimte. Na GroenLinks, SP, PvdA en D66 pleit nu ook de VVD voor een dringend advies, waarmee een Kamermeerderheid is bereikt.
Lees verder

CNV en FNV: Draai versobering derde steunpakket terug
Ontslagrondes bij Shell en BAM beheersen het nieuws. En met een tweede coronagolf in het verschiet is de kans aanwezig dat dit bij meer bedrijven gaat gebeuren. Het CNV doet daarom samen met collega-vakbond FNV een dringende oproep aan het kabinet: draai de versobering van het derde steunpakket...
Lees verder