dinsdag 22 september 2020

Sprout: Kamervragen over verbod sponsordeal EasyToys; Thuiswerken zorgt voor meer overwerk

Kamervragen over verbod sponsordeal EasyToys; Thuiswerken zorgt voor meer overwerk
Ondernemersnieuws: politiek bemoeit zich met verboden sponsordeal EasyToys, werknemer levert gemiddeld uur extra overwerk sinds coronacrisis en Lionel Messi wint merkstrijd.
Lees verder

Waarom je de werknemer op de eerste plaats zou moeten zetten, en niet de organisatie
Leiderschap zou minder om het collectief, en meer om het individu moeten draaien, stelt Sprout-expert Lennard Toma. 'Het individu is belangrijker dan de groep.'
Lees verder

Waarom je de werknemer op de eerste plaats zou moeten zetten, en niet de organisatie
Leiderschap zou minder om het collectief, en meer om het individu moeten draaien, stelt Sprout-expert Lennard Toma. 'Kun je ieder individu pleasen? Nee. Maar je kunt er wel naar streven.'
Lees verder

Kees Koolen steekt 4 miljoen in zoekmachine voor vakantiehuizen
Terwijl Kees Koolen de cleantech-markt bestormt hoopt hij met een nieuwe investering in het Duitse Holidu ook mee te liften op de booming markt voor vakantiehuizen. 'De COVID-19 pandemie heeft de kaarten opnieuw geschud in de reisbranche.'
Lees verder

Miljoenenronde voor Orderchamp; Ruim helft COL-aanvragen afgewezen
Ondernemersnieuws: Orderchamp strikt (ex-)CEO's Vinted en Afterpay, meeste aanvragen COL-lening geweigerd en Zalando stapt in tweedehandskleding. 
Lees verder

Marktplaats voor winkels Orderchamp gaat Europa in dankzij miljoenenronde
De oprichters van Vinted en Afterpay en investeringsfonds Henq steken een bedrag van 'zes nullen' in online marktplaats voor retailers Orderchamp. De Amsterdamse dienst kan daarmee ook in Belgiƫ, Frankrijk en Duitsland aan de weg timmeren.
Lees verder

TomTom wil geen coronasteun, noemt crisis 'ondernemersrisico'; Is Twitter-algoritme racistisch?
Ondernemersnieuws: TomTom weigert belastingsteun corona, TikTok is wel/niet Amerikaans en Twitter kampt met discriminerend algoritme.
Lees verder

Hoe een Nederlandse startup de oprichter van Twitter binnenhaalde
Thierry Schellenbach en Tommaso Barbugli speelden slim in op de explosie van bedrijven die chats, feeds en meldingen nodig hebben. Dankzij een recente investeringsronde van 15 miljoen dollar profiteren zij nu ook van de kennis van Twitter-co-founder Dick Costolo.
Lees verder