maandag 14 september 2020

Sprout: Deze Tesla-killer is echt next level - en betaald met Saoedische oliedollars

Deze Tesla-killer is echt next level - en betaald met Saoedische oliedollars
Lucid Motors heeft vannacht eindelijk officieel de Air onthuld, een elektrische auto die het spul van Tesla met gemak zoekrijdt. Een actieradius van 832 kilometer en in 2,5 seconde naar de 100? Vanaf 2021 kan de Air voor je deur staan, met dank aan ex-Tesla-ingenieurs en een sloot oliedollars uit Saoedie-Arabië.
Lees verder

Deze Tesla-killer is echt next level - en betaald met Saoedische oliedollars
Auto-challenger Lucid Motors heeft vannacht eindelijk de Air onthuld: een elektrische auto die het spul van Tesla met gemak zoekrijdt. Een actieradius van 832 kilometer en in 2,5 seconde naar de 100? Vanaf 2021 kan de Air voor je deur staan, met dank aan ex-Tesla-ingenieurs en een sloot oliedollars uit Saoedi-Arabië.
Lees verder

Oprichters zetten streep door Boxrs4all, beginnen duurzaam impactbedrijf
Je winstgevende bedrijf stoppen om onder een andere naam en KvK-inschrijving een vergelijkbaar product op de markt te brengen: het klinkt onlogisch, maar de ondernemers achter Boxrs4all zien hier juist kansen in. Met ondergoedmerk Moja startup hebben ze een duurzaamheidsmissie.
Lees verder

10 Spotify-playlists om productiever door te werken
Er is niets eenzamer dan thuiswerken in de stilte. Muziek doet wonderen voor je geestelijke gesteldheid en productiviteit, zolang je er tijdens werktijd maar niet te veel door wordt afgeleid. Wat te draaien op je thuiskantoor? Sprout selecteert tien uiteenlopende Spotify-playlists voor remotetijgers.
Lees verder

Scooterdienst Pon breidt uit naar Amsterdam; 'Tesla-uitdager Nikola is leugenfabriek'
Ondernemersnieuws: Check brengt scooters versneld naar Amsterdam, rapport beschuldigt oprichter Nikola Motor van fraude en Elizabeth Holmes wijdt bedrog Theranos aan 'geestelijke stoornis'.
Lees verder

Bananenbrood-startup Sunt wil miljoenen afgekeurde bananen redden met 'bananenfabriek'
Het Nederlandse bananenbroodmerk Sunt wil een fabriek bouwen om miljoenen verspilde bananen uit de havens van Nederland en België te redden. 'Hoe interessant is het als je leverancier kan worden van je eigen grondstof?'
Lees verder

Streaming haalt bioscopen in; KvK waarschuwt ondernemers. 'stop op tijd'
Ondernemersnieuws: omzet streamingdiensten dit jaar groter dan bioscopen, KvK waarschuwt ondernemers op tijd te stoppen en Casei Neistat (12 miljoen volgers) verklaart de liefde aan VanMoof.
Lees verder

EcoCabins: investeren in duurzame en betaalbare woningen voor starters
Het zijn duurzame compacte (starters)woningen van 60m2, makkelijk uit te breiden en volledig voorgefabriceerd. Als het aan de ondernemers van EcoCabins ligt, wordt het voor veel starters weer mogelijk om een betaalbare woning aan te schaffen, tot 200.000 euro. Het bedrijf is nu begonnen met de uitgifte van obligaties waardoor beleggers in deze maatschappelijk verantwoorde belegging kunnen investeren.
Lees verder