vrijdag 4 september 2020

Sprout: Deze ondernemer helpt Nederlanders door te breken in Silicon Valley

Deze ondernemer helpt Nederlanders door te breken in Silicon Valley
Startupprogramma Y Combinator in Silicon Valley bracht talloze succesvolle startups voort, maar het lukte slechts een handvol Nederlanders toegelaten te worden. Nederlander in de Valley Oliver Binkhorstdenkt daarbij een handje te kunnen helpen. 'Het is mogelijk.'
Lees verder

Waarom het goed is dat het 'groene' Oatly miljoenen ophaalde bij het 'grijze' Blackstone
Dat de duurzaamheidstijgers van Oatly miljoenen ophalen bij private equity-fonds Blackstone is niet verkeerd, maar biedt juist hoop voor de groene industrie. Een boycot van Oatly is dan ook het laatste wat de wereld nodig heeft, betoogt Sprout-redacteur Jelmer Luimstra.
Lees verder

Zo willen de oprichters van Pockies de markt voor duurzame kledingproductie openbreken
Met Manufy bouwen de oprichters van het succesvolle onderbroekenbedrijf Pockies aan een digitale schakel tussen modemerken en (duurzame) producenten. De coronapandemie geeft de Startup van de Week een flinke zet in de rug.
Lees verder

Netflix sluit deal met Harry en Meghan; Coronasteun ingepikt door financieel adviseur
Ondernemersnieuws: Netflix sluit productiedeal met Harry en Meghan, financieel adviseur pikt coronasteun van zijn klanten in en Ryanair vliegt bijna gratis – naar 'oranje' bestemmingen.
Lees verder

De lessen van 5 inspirerende crowdfunding campagnes, van startups tot scaleup
Lees verder

De crowdfundinglessen van 5 inspirerende campagnes, van startup tot scaleup
Ook in coronatijd kun je investeerders warm maken voor een crowdfundingcampagne. Hilde Nugteren (CrowdAboutNow) licht in een gastblog vijf campagnes uit die het afgelopen jaar opvielen.
Lees verder

Nieuwe Wet Franchise: hier moet je als franchisegever rekening mee houden
Franchisebedrijven hebben nog maar een paar maanden om hun contracten aan te passen aan de nieuwe franchisewet. Die nieuwe wet eist van ondernemers veel meer dan alleen een juridische aanpassing, legt Sprout-expert Esther Brons-Stikkelbroeck uit.
Lees verder

Airbnb daagt Nederlandse huurders; 'Honderden werknemers omscholen naar startups'
Airbnb laat huurders schrikken met dagvaarding, Dutch Startup Association wil honderden werknemers omscholen tot ondernemers en ACM waarschuwt geniepige huurbemiddelaars.
Lees verder