dinsdag 8 september 2020

Ksa en autoriteit Malta tekenen samenwerkingsovereenkomst

Ksa en autoriteit Malta tekenen samenwerkingsovereenkomst
De Kansspelautoriteit (Ksa) en haar Maltese collega, de Malta Gaming Authority (MGA), hebben een Memorandum of Understanding ondertekend. De organisaties kunnen elkaar zo beter ondersteunen in hun toezichthoudende taken.
Lees verder

Helft van satellieten Starlink in positie
Met de lancering eind vorige week van zestig satellieten is de helft van de infrastructuur voor breedband uit de ruimte van Starlink in positie. De eerste fase met in totaal 1.440 nodes zal over pakweg anderhalf jaar zijn afgerond.
Lees verder

Negentig miljoen euro groeigeld voor Mollie
De Amerikaanse investeerder TVC neemt voor negentig miljoen euro een minderheidsbelang in betaalprovider Mollie. Die wil het geld gebruiken om zijn portfolio uit te breiden en nieuwe landen te betreden.
Lees verder

Half miljoen slimme deurbellen in Nederland
Meer dan een half miljoen Nederlandse huishoudens maken inmiddels gebruik van een slimme deurbel. Het aandeel is sinds 2018 verdubbeld naar 6 procent. Bijna de helft is van het merk Ring, zo blijkt uit de vierde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 6.300 Nederlanders.
Lees verder

Adam Curry start onafhankelijke index voor podcasts
Voormalig veejay Adam Curry komt 16 jaar na de introductie met nieuw podcast-initiatief. Hij wil met de open index Podcastindex.org voor podcasting de vrijheid van meningsuiting beschermen. Een nieuw ecosysteem voor podcasts is namelijk volgens hem hard nodig, zo vertelt hij in een interview met vakmediaplatform Spreekbuis.nl.
Lees verder

Online gokken mag vanaf 1 maart 2021
De Wet kansspelen op afstand zal naar verwachting op 1 maart 2021 in werking treden. Dat is twee maanden later dan de oorspronkelijk beoogde datum.
Lees verder

Mediahuis wil NDC Mediagroep overnemen
Het Vlaamse mediabedrijf Mediahuis wil NDC Mediagroep overnemen, uitgever van onder meer de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden.
Lees verder

Vivaldi browser krijgt pauzeknop
Vivaldi, de webbrowser die beschikbaar is voor Windows, macOS en Linux, heeft een nieuwe functie in versie 3.3: het pauzeren van internet.
Lees verder

Deezer lanceert kanaal voor luisterboeken
Streamindienst Deezer lanceert in Nederland een speciaal kanaal met luisterboeken. Voor het eerst kunnen lezers op Deezer door meer dan 12 boekencategorie├źn bladeren, waaronder een speciale sectie voor Engelse audioboeken.
Lees verder