maandag 28 september 2020

Infographic: verleden, heden en toekomst van het wachtwoord

Infographic: verleden, heden en toekomst van het wachtwoord
De gemiddelde gebruiker heeft 191 wachtwoorden, die hij of zij dan ook amper onthoudt. Ook al weet iedereen dat je voor elke toegang een ander wachtwoord moet gebruiken, 66 procent houdt zich daar niet aan. In deze infographic een korte geschiedenis en de toekomst van het wachtwoord.
Lees verder

Maurits Grosfeld (House.nl): 'Ons model werkt ook in mindere tijden'
Het eerste transparante en datagedreven makelaarsmodel is een feit, stelt ondernemer Maurits Grosfeld. Hij liet zich voor zijn online initiatief House.nl inspireren door het internationale succes van het iBuyer-model.
Lees verder

Ook TikTok verbod van de baan
Na WeChat mag ook TikTok in de VS voorlopig gewoon worden gedownload, wederom een tegenvaller voor de regering Trump die zondag als uiterste deadline had gesteld voor het moederbedrijf ByteDance om de Noord-Amerikaanse activiteiten af te stoten.
Lees verder

Online levensmiddelen in Duitsland bereiken recordomzet
Volgens cijfers van het Bundesverbandes E-Commerce und Versandhandel (BEVH) heeft de online levensmiddelenhandel in Duitsland in de tweede helft van 2020 een recordomzet behaald, met een groei van bijna 90 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Lees verder

Microsoft onthult 'grondstation in de cloud'
Microsoft brengt de cloud letterlijk in hogere sferen. Het bedrijf heeft op zijn Ignite congres Azure Orbital onthuld, een platform dat moet concurreren met het Ground Station van Amazon Web Services.
Lees verder

Een drone voor in huis
Amazon-dochterbedrijf Ring lanceert de Always Home Cam, een beveiligingsdrone met camera en internetverbinding voor in huis. Je kunt de drone letterlijk door je huis laten vliegen om te kijken of alles in orde is.
Lees verder

Verdachte bulletproof hoster is oude bekende
De FIOD maakte vorige week bekend dat het was binnengevallen bij een bulletproof hoster, ofwel een bedrijf dat de mogelijkheid biedt volledig anoniem gebruik te maken van serverruimte. Het hostingbedrijf zou voor tonnen te weinig belasting hebben afgedragen. Hoewel de naam niet werd genoemd, bevatte het summiere persbericht voldoende aanwijzingen om de identiteit te achterhalen. Alleen het van oorsprong Britse Ecatel opereert in Nederland met limiteds en een incorporated op de Seychellen.
Lees verder

'Informatie over rechten bij pakketreizen schiet tekort'
Reisaanbieders moeten consumenten voordat ze een boeking afronden, informeren over wat voor soort reis ze boeken. Dat moet door middel van een standaardtekst en een link naar een standaardformulier waarop alle basisrechten staan.
Lees verder

Amazon.nl houdt eerste koopjesfestijn, bol.com opent seizoen
Amazon.nl houdt zijn koopjesfestijn Prime Day op 13 en 14 oktober. Het is voor het eerst dat de e-tailer deze actie in Nederland houdt. Morgen begint het einde van het jaar in de e-commercewereld met de start van de tiendaagse van bol.com.
Lees verder