maandag 7 september 2020

Huurprijzen flink gestegen in coronacrisis

Huurprijzen flink gestegen in coronacrisis
Ondanks meerdere oproepen vanuit de politiek zijn de huurprijzen van woningcorporaties in de coronacrisis flink gestegen. Het CBS meldt dat de huren in juli met bijna 3 procent zijn verhoogd. Dat is de grootste stijging in zes jaar.
Lees verder

Nord Stream 2 door zaak-Navalny politieke kwestie
Duitsland dreigt de stekker uit het Nord Stream 2-project te trekken als Rusland niet snel met een verklaring komt over de vergiftiging van Navalny. De Russische oppositiepoliticus ligt in een ziekenhuis in Berlijn. Daarmee krijgt de gaspijpleiding steeds meer een politieke lading.
Lees verder

'Premieshoppen leidt tot race naar het putje'
Een Oekraïense arbeidskracht die via een Pools uitzendbureau in Nederland werkt. Die constructie komt steeds vaker voor En de koepel van uitzendbedrijven roept haar leden nu op: stop met werken via deze constructie, meldt het Financieele Dagblad. 'We moeten paal en perk stellen aan zaken die de...
Lees verder

Niet elke strandtent kan in de winter blijven staan
Veel strandtenthouders mogen hun strandpaviljoen dit winterseizoen op het strand laten staan, maar lang niet alle uitbaters gaan dat ook doen. Het kabinet geeft strandtenthouders deze kans om zo de klap van de coronacrisis te kunnen compenseren. Maar daar maakt dus niet iedereen gebruik van.
Lees verder

'Mercedes blijft nog wel een jaar vooraan rijden'
Frankrijk moest 24 jaar wachten op een overwinning in de Formule 1, maar gisteren lukte het. Pierre Gasly kwam na een enerverende race als eerste over de streep in Italië.
Lees verder

Burgerinitiatief zoekt miljoenen voor Hema-overname
Een groep betrokken burgers doet opnieuw een poging om een belang te krijgen in de Hema. Het burgerinitiatief wil daarvoor miljoenen euros ophalen bij particuliere en professionele beleggers, schrijft het Financieele Dagblad. Maar de deur in het verkoopproces van het warenhuis lijkt gesloten. Wel...
Lees verder

Nieuw platform moet ondernemers binnenboord houden
Voor ondernemers die bij alle steunmaatregelen van het kabinet buiten de boot dreigen te vallen is ikvalbuitendeboot.nl een nieuw platform. Doel is om krachten te bundelen en nadrukkelijk niet om alleen maar te klagen, zegt initiatiefnemer Kevin de Krieger.
Lees verder

Corona helpt slachtmachinefabrikant Marel vooruit
De vleesconsumptie stijgt wereldwijd nog altijd en dat is goed nieuws voor slachtmachinefabrikant Marel.
Lees verder

Terugtrekkingsakkoord Brexit aan zijden draadje
De Britse regering wil afspraken die eerder zijn gemaakt met de EU teniet doen, schrijft de Financial Times op basis van anonieme bronnen. En dat kan zomaar de doodsteek zijn voor de onderhandelingen over de toekomstige relatie, die toch al zo moeizaam verlopen.
Lees verder

Den Haag oefent vast voor coronavaccin
In Den Haag start een programma om de vaccinatiegraad van de bevolking te verhogen. Daarbij gaat het om alle standaardinentingen voor kinderen. De actie lijkt op een generale repetitie voor als er een vaccin is tegen COVID-19.
Lees verder

Oppositie nog niet enthousiast over groeifonds
De coalitiepartijen vinden het Nationaal Groeifonds fantastisch, maar de oppositiepartijen hebben hun bedenkingen. GroenLinks noemt het een 'verdienvermogen voor de BV Nederland' en vindt het fonds niet duurzaam genoeg.
Lees verder

No Deal-Brexit steeds dichterbij
Hoe groot de dreiging is van de Britse premier Johnson om weg te lopen van de Brexit-onderhandelingstafel is moeilijk te zeggen, maar de EU kan die dreiging niet negeren, zegt correspondent Lia van Bekhoven.
Lees verder