dinsdag 1 september 2020

Hof spreekt malwareknutselaar vrij

Hof spreekt malwareknutselaar vrij
Het Gerechtshof Den Haag heeft een Nederlandse verdachte vrijgesproken die gebruikt maakte van de diensten Razorscanner en Razorcrypter. Die zijn elk voor zich aan te merken als technisch hulpmiddel om computermisdrijven mee te plegen.
Lees verder

Agentschap Telecom pleit voor eisen cyberveiligheid apparaten
Acht simpele eisen kunnen de cyberveiligheid van 'slimme apparatuur' al sterk verbeteren. Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van Agentschap Telecom is uitgevoerd. De toezichthouder beveelt fabrikanten van slimme apparaten aan de acht eisen te gebruiken bij de productie van en handel in slimme apparatuur.
Lees verder

Delta weer plat door DDoS aanval
Het netwerk van de Zeeuwse internetaanbieder DELTA lag maandag voor een groot deel van de avond opnieuw onder vuur van een grote DDoS-aanval. Oojk nu weer waren er onderbrekingen van internet, interactieve televisie en telefonie, meldt Omroep Zeeland.
Lees verder

Oprichters Yoast investeren in Blockchain-startup Wordproof
Marieke van de Rakt en Joost de Valk, de oprichters van de populairste WordPress SEO-plugin Yoast, nemen een minderheidsbelang in de start-up Wordproof. Die bestrijdt onbetrouwbare websites en -praktijken.
Lees verder

Omzet Zoom Video fors hoger
Zoom Video Communications verwacht dit jaar 30 procent meer omzet te realiseren nu steeds meer mensen gebruik maken van zijn videovergadersoftware. De maandag gepresenteerde kwartaalcijfers waren beter dan verwacht.
Lees verder

ING: Krimp met forse uitschieters in transport en logistiek
Tussen de rode cijfers in transport en logistiek is het pakketvervoer dit jaar een opvallende positieve uitzondering. Na jaren van trendmatige groei geeft de coronacrisis e-commerce een extra impuls, zo concludeert ING Economisch Bureau.
Lees verder

Gehate vormgeving Facebook wordt 1 september definitief
Vandaag rolt Facebook voor alle gebruikers de nieuwe vormgeving uit. Terugzetten naar de klassieke vormgeving is niet langer mogelijk. Gebruikers die dat de afgelopen weken deden kregen steeds vaker een waarschuwing te zien. Daarbij zette Facebook de nieuwe vormgeving ongevraagd weer aan.
Lees verder

175 miljoen voor Groningse bedrijven van Rabobank en partners
Rabobank en een groep partners steken 175 miljoen euro in Groningse start-ups en scale-ups. Naast internetbedrijven kunnen ook bedrijven in de agri-food, energie, gezondheid en chemie meedingen naar een kapitaalinjectie.
Lees verder

Picnic bezorgt nu ook in Zwolle
Websuper Picnic breidt uit naar Zwolle en trekt daarmee verder richting het noorden. Bijna 60.000 huishoudens kunnen zich inschrijven voor de bezorgdienst.
Lees verder