maandag 21 september 2020

Eurocommissaris wil meer middelen om techreuzen aan te pakken

Eurocommissaris wil meer middelen om techreuzen aan te pakken
De Europese Commissie werkt aan een wetsvoorstel om techgiganten indien nodig stevig aan te pakken. Gedwongen opsplitsing en volledige uitsluiting van markten behoren tot de mogelijkheden.
Lees verder

Emerce B2B Digital: 'Groothandel moest versneld digitaliseren'
De groothandel heeft tijdens de coronacrisis versneld moeten digitaliseren. Dat vertelt Jurriën Kerstholt, directeur van digitale dienstverlener De Nieuwe Zaak, donderdag op Emerce B2B Digital.
Lees verder

Groningse gedupeerden coronacrisis omgeschoold tot online marketeers
De gemeente Groningen start vandaag, in samenwerking met opleider Competence Factory, het omscholingsprogramma Traineeship Future Online Marketeer. Werkzoekenden, afkomstig uit sectoren die hard zijn geraakt door corona, worden binnen dit programma klaargestoomd voor een nieuwe baan binnen de online marketing.
Lees verder

Kees Koolen investeert in zoekmachine Holidu
De oud-CEO van Booking.com Kees Koolen investeert vier miljoen euro in de Duitse metazoekmachine voor vakantiehuisjes Holidu.
Lees verder

Amerikaanse posterijen maken winst op Amazon bezorgingen
De Amerikaanse posterijen verdienen nog altijd fors aan Amazon. Het bezorgbedrijf maakte vorig jaar 1,6 miljard dollar winst om een omzet van 3,9 miljard dollar, zo blijkt uit interne mails die een belangengroep American Oversight heeft opgevraagd.
Lees verder

Vertraging aanleg glasvezel Rotterdam
De aanleg van glasvezelinternet in Rotterdam en buurtgemeenten door L2Fiber ligt al maanden stil en is kwartalen achter op schema.
Lees verder

'Apple moet NFC-chip in iPhones openstellen'
Nieuwe wetgeving van de Europese Commissie zou ervoor kunnen zorgen dat Apple de NFC-technologie in de iPhone moet openstellen voor meer betaalsystemen dan alleen Apple Pay. Dat meldt Bloomberg op basis van uitgelekte documenten.
Lees verder

Facebook lanceert app voor het beheren van zakelijke accounts
Facebook heeft een nieuwe app ontworpen waarmee bedrijven hun pagina's en profielen voor Facebook, Instagram en Messenger tegelijk kunnen beheren.
Lees verder

Facebook, Google onder druk om profiling kinderen
Een brede groep belangenvertegenwoordigers in het Verenigd Koninkrijk eist in een open brief dat Facebook en Google stoppen met het profilering van kinderen tot 18 jaar om reclamedoeleinden.
Lees verder