dinsdag 29 september 2020

Een op de tien Nederlandse bedrijven verkoopt via een online platform

Een op de tien Nederlandse bedrijven verkoopt via een online platform
Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. Dit blijkt uit het onderzoek ICT-gebruik bedrijven van het CBS.
Lees verder

Airbnb krijgt claim van 760 miljoen euro
Claimorganisatie servicekostenterug.nl legt een claim van 760 miljoen euro neer bij Airbnb. Volgens de organisatie vraagt Airbnb niet alleen geld voor haar service aan de verhuurder, maar ook aan de huurder. Dat is in Nederland niet toegestaan.
Lees verder

Britse pubs en restaurants weigeren klanten zonder corona-app
Sommige restaurants en pubs in Engeland weigeren klanten als ze niet de officiële corona-app van het National Health Services op hun smartphones hebben staan. Dat is tegen de regels, want het gebruik van de app is niet verplicht.
Lees verder

Productvergelijkers benadeeld ondanks EU-straf Google Shopping
Europese productvergelijkers blijven strijden tegen Google Shopping bij de Europese Commissie. De techgigant werd dan wel bestraft door Europa, maar biedt de lokale partijen nog steeds geen serieuze, gelijke kansen op de zoekmarkt. Dat laat een nieuw onderzoek zien.
Lees verder

'Grote Amerikaanse techbedrijven voldoen niet aan regelgeving gegevensoverdracht'
Technologiebedrijven leven de Europese beperkingen op trans-Atlantische gegevensoverdracht schrikbarend slecht na. Dat stelt de Oostenrijkse privacy campagnevoerder Max Schrems.
Lees verder

DuckDuckGo uit zoekmachinekeuzescherm in Android
De op privacy gerichte zoekmachine DuckDuckGo zal niet meer terugkeren in het zoekmachinekeuzescherm in Android. Dat geldt ook voor Ecosia. Beide hebben te weinig geboden.
Lees verder

Twente vraagt Rijk om mee te investeren in MedTech-cluster Twente
Medische technologie is de groeibriljant van de Twentse en Overijsselse economie. Om het Medisch Technisch Cluster Twente door te laten groeien tot een toonaangevende speler in Europa in 2030, is het noodzakelijk dat er nu wordt geïnvesteerd in faciliteiten, kapitaal en ontwikkelkracht.
Lees verder

Facebook Nederland gaat Amsterdamse ondernemer helpen
Facebook Nederland is een subsidieprogramma gestart om kleine ondernemers in Amsterdam te ondersteunen in lastige tijden. Het bedrijf verwacht in totaal ongeveer 250.000 euro aan subsidie te verstrekken, een bedrag dat aan 69 bedrijven toegekend zal worden.
Lees verder

Nederlander vaker online op zoek naar korting
Zochten Nederlanders eind 2019 nog voornamelijk via 'traditionele' informatiebronnen zoals papieren folders of door rond te kijken in de winkelstraat naar korting, inmiddels gaat 33 procent liever online op zoek naar aanbiedingen.
Lees verder