woensdag 9 september 2020

Doing business with the Asian Development Bank: Webinar Waste

Doing business with the Asian Development Bank: Webinar Waste

Wilt u meer weten over zakendoen met de Asian Development Bank (ADB) in de afvalverwerkingssector? Neem dan op dinsdag 22 september deel aan een ADB-webinar voor Nederlandse ondernemers.

De ADB vertelt u meer over de kansen in de sector 'waste to energy, ocean clean-up & solid waste management' en geeft een toelichting op ADB-procurement. Zo ontdekt u wat uw mogelijkheden zijn bij deze bank.

Lees verder

Publiek-private samenwerking stimuleert optimalisatie van de Argentijnse varkensketen

Een cluster van Nederlandse bedrijven gaat samenwerken met stakeholders in Argentinië om de lokale varkensketen te optimaliseren.

Lees verder

Informatieplicht energiebesparing voor alle Bossche bedrijven

Eind 2020 moeten alle bedrijven in 's-Hertogenbosch voldoen aan de informatie- en energiebesparingsplicht. De toezicht en handhaving ligt in handen van de gemeente zelf. Dit gebeurt met een duidelijke ambitie. In 2050 wil de gemeente energieneutraal zijn.

Lees verder

Powerhouse houdt korte lijntjes met China in coronatijden

Hoe kunt u tijdens de coronapandemie gezond zaken blijven doen in het buitenland? We spreken ondernemer Stijn Kemper die met Powerhouse Company actief is in China. "Pragmatisch blijven en geen overhaaste acties ondernemen", denkt hij.

Stel: u leidt een architectenbureau en mag in 2020 een aantal prestigieuze bouwwerken in China opleveren. Dan komt corona ertussen en u komt het land niet meer in. Dit is precies wat Stijn Kemper, partner van het Rotterdamse bureau Powerhouse Company, en zijn collega's is overkomen. Lees hun verhaal.

Lees verder

NBSO's in China: "de kansen liggen er"

Hoe kunt u na (en naast) de coronapandemie gezond zaken blijven doen in het buitenland? Een vraag waar de chief representatives van de Netherlands Business Support Offices (NBSO's) in Chengdu en Nanjing antwoord op kunnen geven: "De business is er in China. Én de wil om samen te werken."

Even voorstellen: William van Tongeren is chief representative van NBSO Chengdu. Hier voert China snel en ambitieus de 'Go West Policy' door. Dit NBSO focust op kansen voor Nederlandse bedrijven in agrifood, creatieve industrie, energie, hightech, tuinbouw, petrochemie en life sciences.

Lees verder