donderdag 3 september 2020

'Binnen twee maanden meer duidelijk over coronavaccin'

'Binnen twee maanden meer duidelijk over coronavaccin'
Binnen twee maanden kunnen we definitieve resultaten verwachten van de trials voor een coronavaccin. Dat zegt Marcel Levi, CEO van het University College London Hospitals, in BNR's Big Five. De deals met farmaceuten zijn er al en de productie is zelfs al opgestart, meldt hij. Alleen al in Engeland...
Lees verder

Proces handlangers aanslag Charlie Hebdo begonnen
Vijf jaar na de terroristische aanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo begint vandaag de rechtszaak tegen veertien handlangers van de terroristen. Bij de aanslag kwam een groot deel van de redactie om.
Lees verder

'Gevaren bouwen op zee op termijn niet bekend'
Wereldwijd wordt er steeds meer op zee gebouwd. Intussen is 23.000 vierkante kilometer zee bebouwd, een oppervlakte net zo groot als Belgiƫ. Dat blijkt uit een nieuwe studie die verschenen is in wetenschappelijk tijdschrift Nature Sustainability.
Lees verder

Overleeft minister Grapperhaus coronadebat?
Na het opduiken van nieuwe foto's waarbij minister Grapperhaus zich niet aan de coronaregels hield, zal de minister van justitie zich moeten verantwoorden in de Tweede Kamer.
Lees verder

VCAS vraagt onderzoek procureur-generaal Hoge Raad naar schaduwen advocaten
De Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken, de VCAS, heeft de procureur-generaal bij de Hoge Raad gevraagd onderzoek te doen naar het schaduwen van advocaten in het liquidatieonderzoek Marengo. De VCAS wil weten of het openbare ministerie zich wel aan de regels heeft gehouden.
Lees verder

Corona app De Jonge krijgt voordeel van de twijfel
De Tweede Kamer gaat de invoering van de Corona app steunen. Met die app kan iedereen straks via de smartphone bijhouden of je in contact gekomen bent met iemand die corona heeft. Van een aantal oppositiepartijen krijgt de app van minister Hugo de Jonge het voordeel van de twijfel.
Lees verder

Duitse regering: Navalny vergiftigd met zenuwgas
Russisch oppositievoerder Aleksej Navalny is vergiftigd met een zenuwgas uit de Novitsjok-groep. Dat meldt de Duitse regering. Navalny ligt in coma in een Duits ziekenhuis, nadat hij onwel werd op een vlucht naar Moskou. Nu blijkt dat hij is vergiftigd met hetzelfde gif als voormalig Russisch spion...
Lees verder

Machtsmisbruik en discriminatie bij inlichtingentak politie
Machtsmisbruik, het voortrekken van collegas, pesten en discriminatie. Het is schering en inslag bij de inlichtingentak van de politie. Dat blijkt uit een onderzoek van KPMG, in opdracht van de Landelijke Eenheid.
Lees verder

De onmogelijke anderhalve meter
Minister Grapperhaus van Veilgiheid en Justitie ligt onder vuur omdat hij zich op zijn bruiloft niet aan de corona-regels hield. Uit uitgelekte foto's blijkt dat hij een arm om zijn schoonmoeder sloeg en iemand een hand gaf. Hiervoor verdedigt hij zich vandaag in een debat in de Tweede Kamer.
Lees verder

Boa's niet blij met minister Grapperhaus
De Boa's zijn niet blij met de foto's van minister Grapperhaus tijdens zijn huwelijk. Daarop is te zien hoe hij persoonlijk de coronaregels overtreedt. Grapperhaus verdedigt zich op dit moment tegen een boze oppositie in de Tweede Kamer.
Lees verder

Economen: Bodem schatkist nog lang niet in zicht
De bodem van de schatkist is nog lang niet in zicht. Nu al radicaal je bedrijfsvoering omgooien of saneren is dan ook nog niet nodig, concludeert het ING Economisch Bureau op basis van interviews met tien vooraanstaande economen.
Lees verder

Nederlanders leven minder op de pof
We leven steeds minder op de pof. Onze schuld bij de bank is in vijf jaar tijd met ruim 40 procent gedaald naar 10,8 miljard euro, blijkt uit navraag van BNR bij De Nederlandsche Bank. En de coronacrisis lijkt ons spaargedrag alleen maar verder aan te wakkeren.
Lees verder