donderdag 24 september 2020

Albert Heijn floreert online

Albert Heijn floreert online
Albert Heijn doet goede zaken op internet. In een jaar tijd groeide de online boodschappendienst van de supermarktketen met 50 procent. Dat maakte het bedrijf bekend bij de opening van een nieuw distributiecentrum in Bleiswijk, speciaal voor de thuisbezorgdienst.
Lees verder

Extra geld voor KLM
KLM kan, naast de al toegezegde lening, mogelijk ook aanspraak maken op een kapitaalinjectie van de Nederlandse staat. Dat zegt minister van Financiƫn Wopke Hoekstra.
Lees verder

Navalny slijpt de messen
De Russische oppositievoerder Alexej Navalny is ontslagen uit het ziekenhuis in Berlijn, waar hij werd verpleegd na een aanslag met het gif novitsjok. Na zijn revalidatie wil hij terug naar Rusland.
Lees verder

Natuur is grootste vijand eikenprocessierups
De eikenprocessierups is heel goed onder controle te houden met vogels en insecten. Met deze natuurlijke bestrijding wordt het aantal nesten drastisch verminderd, blijkt uit onderzoek van het Kenniscentrum Eikenprocessierups en de Universiteit van Wageningen.
Lees verder

De Jonge: Vaccin aan het eind van de winter
Voor het eind van de winter hebben we in Nederland een vaccin tegen het coronavirus. Dat zegt minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.
Lees verder

Coronavirus spaart ook amateurvoetbal niet
In het nieuwe voetbalseizoen zijn al 100 wedstrijden van de eerste elftallen van amateurclubs afgelast. Dat komt vooral door corona-uitbraken onder spelers van de clubs, waardoor hun elftallen niet in actie konden komen. Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij voetbalbond KNVB.
Lees verder

Optimisme over derde steunpakket
Optimisme in Den Haag over het derde steunpakket om de gevolgen van de coronacrisis te lijf te gaan. De ministers Koolmees van Sociale Zaken en Hoekstra van Financiƫn zochten vanmiddag steun voor hun miljardenplannen bij PvdA en GroenLinks.
Lees verder

Frank de Boer mag met Oranje aan de slag
Oud-international Frank de Boer (50) is de nieuwe bondscoach van Oranje. De KNVB heeft hem aangesteld tot en met het WK in het najaar van 2022 in Qatar.
Lees verder

Sociale partners begeleiden zelf 'van werk naar werk'
Vakbonden en werkgeversorganisaties gaan zelf in regionale teams actief mensen van werk naar werk begeleiden. Ze willen zo voorkomen dat werknemers in de kaartenbak van het UWV belanden.
Lees verder

'Zonneparken vormen bedreiging voor natuur'
Zonneparken vormen een bedreiging voor de natuur, zeggen verschillende natuurorganisaties. Onder meer de Vogelbescherming, LandschappenNL en de Waddenvereniging pleiten voor meer toezicht bij de aanleg van deze parken om dit te voorkomen.
Lees verder

Al 100.000 claims restitutie servicekosten Airbnb
Zo'n 100.000 Nederlanders hebben al gebruikt gemaakt van claimbureaus om hun betaalde servicekosten aan Airbnb terug te krijgen. Dat blijkt uit een rondgang van BNR langs verschillende aanbieders.
Lees verder

Internationale dienstensector krijgt flinke klap
De internationale dienstenhandel krijgt een flinke beuk: in het tweede kwartaal exporteerde Nederlandse bedrijven voor bijna 7,5 miljard euro minder diensten naar het buitenland dan in dezelfde periode vorige jaar, een krimp van 12 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.
Lees verder