zaterdag 26 september 2020

Akkoord sociale media met adverteerders over aanpak haatberichten

Akkoord sociale media met adverteerders over aanpak haatberichten
Facebook, YouTube en Twitter hebben afgelopen week een akkoord gesloten met de World Federation of Advertisers (WFA) om haatberichten beter te bestrijden. Deze stap, waarover bijna een jaar is onderhandeld, komt na een adverteerdersboycot afgelopen zomer.
Lees verder

300 miljoen groeigeld voor marktplaatsmaker Mirakl
Technologiebedrijf Mirakl ontvangt driehonderd miljoen dollar om te investeren in zijn B2B- en B2C-marktplaatssoftware. Het bedrijf helpt retailes hun eigen marketplaces bouwen.
Lees verder

Oud-CEO Cambridge Analytica mag geen bedrijven meer leiden
De voormalige CEO van Cambridge Analytica, het in ongenade gevallen databedrijf dat in 2016 werkte voor de Trump-campagne en in […]
Lees verder

Winkelstraat.nl voegt Britse modewinkels toe
Het luxe fashion platform Winkelstraat.nl heeft vanaf heden ook modewinkels uit Groot-Brittanniƫ in het portfolio. Deze toevoeging is het startschot voor samenwerkingen met luxe modehuizen in steden als Londen en Manchester.
Lees verder

PayPal geeft bankkaarten uit in vijf Europese landen
PayPal gaat in bankkaarten uitgeven in Frankijk, Ierland, Italiƫ, Oostenrijk en Spanje in samenwerking met Mastercard.
Lees verder

Stories formaat ook in Pinterest
Ook Pinterest adopteert het zogenoemde Stories formaat dat ooit door Snapchat is bedacht en later door onder meer Instagram is overgenomen.
Lees verder

FIOD doet onderzoek naar bulletproof hoster
De FIOD heeft eerder deze week drie verdachten aangehouden en in totaal zeven panden doorzocht in een onderzoek naar belastingfraude door een niet nader genoemde bulletproof hoster. Het vermoeden is dat het bedrijf jarenlang opzettelijk voor tonnen te weinig belasting heeft afgedragen.
Lees verder

LinkedIn krijgt nieuwe vormgeving en functies
LinkedIn introduceert een nieuw ontwerp voor zowel web als mobiel, inclusief nieuwe sociale functies. Het is vijf jaar geleden dat het ontwerp voor het laatst werd aangepast.
Lees verder

Zondag hoorzitting over verbod TikTok
Rechter Carl Nichols uit Washington houdt zondagmiddag Nederlandse tijd een hoorzitting over het verbod van TikTok door het Amerikaanse Ministerie van Handel. Zondag gaat het verbod in, tenzij de rechter anders beslist.
Lees verder