maandag 14 september 2020

ACM positief over Europese voorstellen voor nieuwe regels online economie

ACM positief over Europese voorstellen voor nieuwe regels online economie
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft positief gereageerd op twee openbare consultaties van de Europese Commissie. Daarin wordt de aanscherping van verantwoordelijkheden voor grote digitale platforms en versterking consumentenrechten bepleit.
Lees verder

'Europese internetbelasting moet terug op de agenda'
De Europese Commissie wil in 2021 opnieuw proberen om een belastingheffing voor grote techbedrijven op de agenda te krijgen.
Lees verder

TikTok meer dan 100 miljoen Europese gebruikers
TikTok is onlangs in Europa over de grens van de honderd miljoen actieve gebruikers gegaan.
Lees verder

NDC mediagroep akkoord met overname Mediahuis
De aandeelhouders van NDC mediagroep, FB Oranjewoud en JM Fonds, hebben samen met Mediahuis Groep een principeakkoord bereikt over de overname van NDC door Mediahuis.
Lees verder

Apple versoepelt voorwaarden App Store
Apple versoepelt de voorwaarden voor gebruikers van de App Store na stevige kritiek van Google en Microsoft.
Lees verder

Nieuw groeikapitaal voor Lightspeed met VS-beursgang
Het Canadeses bedrijf Lightspeed, in Nederland bekend van zijn webwinkelsoftware, heeft met een beursgang in de VS 376 miljoen dollar groeigeld opgehaald. Daarmee wil het overnames doen.
Lees verder

Bol.com informeert consument voortaan over verkoper
De Autoriteit Consument & Markt heeft webwinkel bol.com aangesproken om consumenten duidelijk te informeren wie de verkoper is van een product of dienst. Dat was niet altijd duidelijk.
Lees verder

Starlink bouwt basisstations buiten VS
Het bedrijf dat breedbandinternet via satellieten gaat aanbieden Starlink bouwt inmiddels buiten de VS zijn eerste grondstations. Uiteindelijk wil het wereldwijd internet aanbieden.
Lees verder

Microsoft en LinkedIn gaan werkzoekenden helpen met trainingen
Microsoft en LinkedIn willen werkzoekenden die tijdens de pandemie hun baan zijn kwijtgeraakt, met trainingsprogramma's helpen bij het vinden van een baan. Het nieuwe leerplatform heeft een focus op het snel aanleren van een breed scala aan digitale vaardigheden.
Lees verder