donderdag 3 september 2020

ABN: Grotere focus op omnichannel cruciaal

ABN: Grotere focus op omnichannel cruciaal
Retailers met een goed lopend onlinekanaal komen relatief beter door de crisis, omdat de verschuiving van de vraag naar online deels blijvend is. Dat stelt ABN de vanochtend verschenen Sectorprognose Retail 'Coronavirus katalysator voor onlineverkopen'.
Lees verder

Straks live: Emerce Recruitment
Bas Westland van e-People trapt om 09.30 uur de virtuele versie af van Emerce Recruitment, het evenement dat oorspronkelijk in het voorjaar in de Meervaart in Amsterdam zou worden gehouden. Je hoort de belangrijkste online en techontwikkelingen in recruitment. Deelname is gratis, maar registratie is vereist.
Lees verder

'Afhaalpunten alleen duurzamer als consument en webwinkel samenwerken'
Afhaalpunten kunnen bijdragen aan de reductie van CO2-uitstoot bij de bezorging van pakketten. Een belangrijke voorwaarde is dat meer consumenten gebruikmaken van afhaalpunten en dat de bereikbaarheid van de punten wordt vergroot. Dat blijkt uit onderzoek van TNO in opdracht van Thuiswinkel.org en Topsector Logistiek.
Lees verder

Webwinkels beloven betere bescherming tegen bestelfraude
Klanten van vijf populaire webwinkels zijn niet goed beschermd tegen bestelfraude met gelekte of geraden wachtwoorden. Dit blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond bij 30 webwinkels.
Lees verder

Afgeslankt IFA start onder moeilijke omstandigheden
De organisatie moet het zich eerder dit jaar heel anders hebben voorgesteld. Toen in maart de coronapandemie zich razendsnel over de wereld verspreidde, leek september nog ver weg. Maar al in april moest de internationale persconferentie van IFA op Cyprus worden afgeblazen en vandaag start een sterk afgeslankt IFA in Messe Berlin. Een beurs kun je het al niet eens meer noemen.
Lees verder

'5G wordt drijvende kracht achter IoT-toepassingen'
5G-connectiviteit speelt eind 2020 bij vier op de tien IoT-projecten een kleine of grotere rol.
Lees verder

IFA: 'Consument versneld digitaal'
De markt voor consumentenelektronica heeft duidelijk geprofiteerd van de coronapandemie. Dat vertelden Kai Hillebrandt Gfu Consumer & Home Electronics GmbH en Peter Feld (Gfk) zojuist tijdens IFA in Berlijn. Tijdens de lockdown werd een record aantal IT- en kantoorartikelen besteld, maar ook huishoudelijke apparaten en entertainmentproducten.
Lees verder

Apple opent onlinewinkel in India
Apple mag in India eindelijk rechtstreeks aan eindgebruikers verkopen. Daar wordt begin volgende maand dan ook een eerste Apple Online Store ingericht.
Lees verder

Twitch onderdeel van Amazon Music
Amazon integreert het gamekanaal Twitch in de Amazon Music-app, zodat luisteraars kunnen afstemmen op live muziekshows, iets dat nu veel concerten niet kunnen plaatsvinden extra belangrijk is.
Lees verder