maandag 24 augustus 2020

WK 2022: Qatar blijft mensenrechten schenden

WK 2022: Qatar blijft mensenrechten schenden
Ondanks tientallen beloftes lapt Qatar nog steeds de regels aan zijn laars bij de bouw van stadions en faciliteiten voor het WK voetbal 2022. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Human Rights Watch, waarin staat dat er de laatste jaren maar bar weinig is verbeterd op het gebied van...
Lees verder

Klimaatneutrale woning rendeert niet
Het kost vaak jaren voordat investeringen in de eigen woning om deze te verduurzamen worden terugbetaald. Voor huishoudens is het daarom nauwelijks rendabel en dus niet aantrekkelijk om te verduurzamen. Het Planbureau voor de Leefomgeving waarschuwt dat de klimaatdoelstellingen hierdoor in gevaar...
Lees verder

TikTok stapt naar de rechter
ByteDance, het Chinese bedrijf achter TikTok, stapt deze week naar de rechter om een decreet van president Trump aan te vechten. Via dat decreet zijn alle transacties vanuit de VS naar TikTok verboden. Twee weken geleden eiste Trump dat omwille van de Amerikaanse nationale veiligheid TikTok...
Lees verder

Woningtaxatie wordt dure grap
Het oversluiten of ophogen van een hypotheek wordt volgend jaar waarschijnlijk honderden euro's duurder door nieuwe Europese regels, schrijft het FD vandaag. Dat komt omdat modeltaxaties verboden worden wanneer een nieuwe richtlijn van de Europese Bankenautoriteit (EBA) halverwege volgend jaar...
Lees verder

'Kijkers trappen in deepfakes'
Mensen die naar deepfakes kijken, lopen grote kans door de nepfilmpjes beïnvloed te worden. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam. Deepfakes zijn gemanipuleerde video's waarin je iemand andere dingen laat zeggen dan hij of zij in werkelijkheid zegt.
Lees verder

Henk Krol: stop met idiote rekenrente
Het huidige pensioensysteem moet behouden blijven, op onderdelen verbeterd worden en we moeten vooral niet doorgaan met die 'idiote' rekenrente. Dit zegt voorzitter Henk Krol van de Partij voor de Toekomst in BNR's Big Five over het huidige pensioenstelsel dat hij 'het beste ter wereld' noemt.
Lees verder

Erotische luisterverhalen vinden gretig aftrek
Met rode oortjes luisteren naar een podcast of boek: erotisch luisterverhalen zijn in trek. Het Nederlandse platform Rouze lanceert in september een abonnement op erotische luisterverhalen van een minuut of tien.
Lees verder

In 2021 meer passagierstreinen op het spoor, maar minder goederenvervoer
Goederenvervoerders hebben voor 2021 minder treinritten aangevraagd dan voor dit jaar. Dat meldt spoorbeheerder ProRail. Voor het reizigersvervoer zijn er juist meer ritten besteld.
Lees verder

Leden OMT: bescherm ouderen en kwetsbaren voor ruimte jongeren
Ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid moeten meer afgeschermd worden van het coronavirus, om zo jongeren en de economie meer ruimte te geven. Dat stelt een aantal leden van het Outbreak Management Team (OMT) vandaag in het AD.
Lees verder

Onbegrip over sluiting Beverwijkse Bazaar
De Beverwijkse Bazaar snapt er helemaal niks meer van. De Veiligheidsregio besloot in de nacht van zaterdag op zondag om vier hallen af te sluiten op de grootste markt van Europa, terwijl de coronaregels in acht werden genomen, zegt Mariska Roos van de Bazaar.
Lees verder

Werkgevers opzoek naar meer vakantiekrachten
Werkgevers zoeken door de coronacrisis meer vakantiekrachten dan vorig jaar. Dat blijkt uit een analyse van vacaturesite Indeed. Scholieren en studenten die een zomerbaantje zochten, kwamen met name in de horeca en als schoonmaker makkelijker aan de bak.
Lees verder

Code oranje in heel Spanje
Vanaf vannacht geldt in heel Spanje code oranje. Voor een aantal regio's in Frankrijk en voor de Schotse stad Aberdeen is het hetzelfde verhaal. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.
Lees verder