woensdag 5 augustus 2020

Verkeersregels over de grens vaak onbekend

Verkeersregels over de grens vaak onbekend
Veel Nederlanders weten weinig van de verkeersregels in het buitenland en dat kan tot gevaarlijke situaties leiden, zo meldde de Telegraaf vanmorgen. Onderzoek van de ANWB heeft uitgewezen dat zaken als maximumsnelheden en voorrangsregels voor een groot aantal vakantiegangers onbekend zijn.
Lees verder

Ahold Delhaize verdubbelt winst in tweede kwartaal
Supermarktketen Ahold Delhaize heeft de nettowinst in het afgelopen kwartaal zien verdubbelen. Met 84 procent groeit vooral de online verkoop hard, en dat heeft alles te maken met hamsterende klanten en gesloten horeca, zegt CEO Frans Muller.
Lees verder

Steeds meer mensen sterven aan hitte
Het wordt weer tropisch warm de komende dagen, met temperaturen die oplopen tot boven de dertig graden. En hoewel op dit moment meer mensen overlijden door kou, zal dat in de verre toekomst overwegend door hitte komen. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer de Vrije Universiteit, Universiteit...
Lees verder

India krijgt nieuwe controversiële hindoetempel
Er dreigt een religieuze twist in India. De Indiase Premier Narendra Modi legt vandaag de eerste steen van een nieuwe, zeer omstreden tempel. De tempel, ter ere van de hindoegod Ram, wordt namelijk gebouwd op de plek waar eeuwenlang een belangrijke moskee stond.
Lees verder

Champagneverkoop stort volledig in
Door de coronacrisis is wereldwijd de champagneverkoop ingestort. Dat leidt in de Champagnestreek tot grote conflicten tussen de grote champagnehuizen en de wijnboeren. Volgens Gert Crum, champagne-kenner en schrijver van het boek 'Champagne Le Reveil des Terroirs' is de klap enorm.
Lees verder

'Hypotheekverstrekkers veranderden spelregels tijdens acceptatietraject'
Hypotheekverstrekkers stellen sinds het begin van de coronacrisis aanvullende vragen aan adviseurs om een inschatting te maken over de baanzekerheid van een bepaalde consument. Dat is lastig voor de consument die tijdens het traject te maken krijgt met extra vragen die die niet had verwacht aan het...
Lees verder

Situatie van Transavia 'zorgwekkend'
De situatie voor Transavia ziet er niet goed uit en de verwachtingen zijn zorgwekkend. Dat blijkt uit een brief van de directie aan het personeel, die door de Telegraaf is ingezien.
Lees verder

Kaag: 'Libanezen willen Nederlandse hulp bij wederopbouw'
De Libanezen willen dat juist Nederland gaat kijken naar hoe de haven in Beiroet kan worden heropgebouwd. Vanuit Nederland vertrekt vanavond al een reddingsteam met 63 hulpverleners en acht speurhonden om te helpen met de reddingswerkzaamheden en het bergen van lichamen. 'Dit zijn kritische...
Lees verder

Libanese gemeenschap Amsterdam komt samen
Lijdzaam ondergaat de Libanese gemeenschap in Nederland de verschrikkingen in hun vaderland. In het Amsterdamse restaurant Beyrouth komen ze samen om elkaar een hart onder de riem te steken. BNR's Jigal Krant ging kort na de opening langs in het Amsterdamse restaurant.
Lees verder

Tijgermug duikt weer op in Nederland
Sinds kort duikt de tijgermug weer op in Nederland. Dit exotische insect kan parasieten en virusziektes verspreiden. In tegenstelling tot de gewone mug steekt deze Aziatische variant ook overdag en is de prik erg pijnlijk. Samengevat: je houdt ze dus liever uit je buurt.
Lees verder

GGD: 'We moeten ons aan de regels houden'
Het is dweilen met de kraan open. Steeds meer Nederlanders lappen de coronaregels aan hun laars en dat baart de GGD zorgen. Het aantal besmettingen is de afgelopen dag verder toegenomen met 426.
Lees verder

Moordenaar van Lübcke bekent schuld
De Duitse neo-nazi Stephan Ernst heeft schuld bekend van de moord op Walter Lübcke in 2019. Lübcke was politicus van het CDU, de partij van Merkel. Vandaag stond Ernst terecht.
Lees verder