donderdag 13 augustus 2020

Vakbeurs IFA nog verder afgeslankt

Vakbeurs IFA nog verder afgeslankt
De organisatie van vakbeurs IFA heeft een belangrijk onderdeel geschrapt. Global Markets, dat retailers en OEM fabrikanten bij elkaar had moeten brengen, gaat niet door. Reden zijn de reisbeperkingen die gelden voor met name Aziatische bedrijven.
Lees verder

Apple verkoper Amac merkte nauwelijks iets van corona
De omzet van Amac, de grootste Apple Premium Reseller van Nederland, is afgelopen boekjaar met ruim 17 procent gestegen naar 183 miljoen euro. De operationele winst steeg met 92 procent naar 4,8 miljoen euro, de nettowinst kwam uit op 1,4 miljoen.
Lees verder

Manufy lanceert platform voor duurzame kledingproductie
Manufy, een volledig Europese marktplaats voor duurzame kledingproductie, is vandaag van start gegaan. Het platform bregt kledingmerken en producenten met elkaar in contact.
Lees verder

Surface Duo van Microsoft als eerste bij AT&T
Microsofts Surface Duo, de reeds vorig jaar aangekondigde Android smartphone met dubbel scherm, wordt volgens geruchten eind augustus samen met telecombedrijf AT&T op de Amerikaanse markt gebracht. De hardware is in elk geval technisch goedgekeurd.
Lees verder

The Data Agency neemt Invicta over
The Data Agency, bestaande uit de merken EDM, GeoMarktprofiel, Human Inference en LynqID, neemt Invicta over. Daarmee versterkt het bedrijf zijn expertise op het gebied van database management.
Lees verder

Omzet Tencent stijgt flink dankzij gaming
Tencent, het bedrijf achter WeChat, sluit een beter dan verwacht kwartaal af, waarin vooral de gaminginkomsten sterk stegen.
Lees verder

Lyft lijdt flink verlies na coronamaanden
Uber rivaal Lyft sluit een rampzalig kwartaal af, waarin de omzet met 61 procent daalde naar 339 miljoen dollar tegen 867 miljoen een jaar geleden en het bedrijf een nettoverlies leed van 437 miljoen. Dat was overigens wel minder dan een jaar geleden.
Lees verder

Instagram aangeklaagd voor biometrische verwerking foto's
Facebook moet mogelijk wederom een schikking treffen nu dochter Instagram in de Verenigde Staten voor de rechter is gedaagd omdat de app zonder medeweten en toestemming gezichten indexeert van mensen die op foto's staan.
Lees verder

'YouTube Music serieuze bedreiging voor Spotify in Nederland'
Spotify heeft op de Nederlandse weinig te duchten van Apple Music, Deezer en Napster, zo blijkt uit de nieuwste editie van het Dutch Apps Market rapport van Telecompaper. Wel vormt YouTube Music een serieuze bedreiging voor Spotify in Nederland.
Lees verder