donderdag 20 augustus 2020

Toch weer BlackBerry smartphone op komst

Toch weer BlackBerry smartphone op komst
Het legendarische merk BlackBerry keert terug met een smartphone die volgend jaar moet gaan verschijnen. Net als veel klassieke toestellen van het Canadese merk krijgt die een fysiek toetsenbord.
Lees verder

Corona leidt tot vertraging klantengroei mobiele aanbieders
De Nederlandse mobiele operators kampen met een opmerkelijke vertraging in de klantengroei in het tweede kwartaal van 2020 vanwege de corona uitbraak. T-Mobile trok de meeste nieuwe particuliere klanten, terwijl KPN abonnees bleef verliezen en Vodafone slechts met 2.000 aansluitingen groeide in het tweede kwartaal, zo blijkt uit cijfers van Telecompaper.
Lees verder

Airbnb bevestigt beursgang
Airbnb heeft woensdag bevestigd dat het naar de beurs gaat. Het bedrijf heeft de benodigde papieren onder geheimhouding ingediend bij de beurswaakhond.
Lees verder

Chrome krijgt waarschuwingsfunctie voor onveilige webformulieren
Chrome krijgt een waarschuwingsfunctie als gebruikers een webformulier willen invullen en versturen op een beveiligde https-pagina, maar dit formulier zelf niet veilig is.
Lees verder

Lyft en Uber overwegen franchiseformule voor Californië
Taxibedrijven Lyft en Uber dreigen zich terug te trekken uit Californië, waar een rechter heeft bepaald dat de chauffeurs geen zzp'ers zijn, maar als werknemers moeten worden gezien. Wel wordt als alternatief een soort franchiseformule overwogen.
Lees verder

'Facebook gevaar voor de volksgezondheid'
De activistische groep Avaaz schrijft dat Facebook een 'gevaar voor de volksgezondheid' is omdat het netwerk desinformatie over gezondheidszaken afgelopen […]
Lees verder

DoorDash begint dienst voor bezorgen boodschappen
De Amerikaanse maaltijdbezorger DoorDash is een dienst voor het bezorgen van boodschappen begonnen onder de naam DashMart.
Lees verder

Omzet uit mobiele diensten Belgische markt daalde bijna 8 procent
De Belgische mobiele markt is aanzienlijk vertraagd in het tweede kwartaal nadat een lockdown werd afgekondigd. De omzet uit mobiele diensten daalde met 7,8 procent op jaarbasis tot 646 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper.
Lees verder

Samsung smartphones en tablets krijgen voortaan drie Android updates
Samsung verandert zijn beleid ten aanzien van recente en toekomstige modellen van de Samsung Galaxy S-, Galaxy Note- en een aantal Galaxy A-smartphones. Al deze toestellen krijgen voortaan drie Android updates in plaats van twee.
Lees verder