dinsdag 25 augustus 2020

Sprout: Robert Gaal over investeringsgroep Operator Exchange: ‘Wij willen een fonds worden’

Robert Gaal over investeringsgroep Operator Exchange: 'Wij willen een fonds worden'
Met Operator Exchange is Nederland sinds kort een collectief aan angel investeerders rijker. Een officieel fonds is het nog niet, maar volgens mede-initiatiefnemer Robert Gaal is dat slechts een kwestie van tijd. 'We kunnen dan grotere investeringen doen.'
Lees verder

Airbnb verbiedt huisfeestjes; Bucqle bedankt naäpers
Ondernemersnieuws: Niet meer dan 16 man in Airbnb-accomodatie, Bucqle wordt voor lancering al gekopieerd en aandeel Tesla boven 2.000 dollar. 
Lees verder

Tesla is nog altijd een - relatief - kleine speler in de autobranche
Tesla mag de gevestigde orde dan als geen ander uitdagen, toch is het bedrijf nog bij lange na niet zo groot als de autoreuzen. Onderstaande grafiek laat dat goed zien.
Lees verder

12 leestips voor hongerige ondernemers
Goede ondernemers lezen zich in in het zakendoen, om zo tot nieuwe inzichten te komen. Sprout-expert Gerhard te Velde deelt de twaalf boeken die hem het meest hebben geholpen bij zijn ondernemerschap.
Lees verder

'Derde steunpakket cruciaal'; Paul Eggink treedt af als CEO Temper
Ondernemersnieuws: dringende oproep voor derde steunpakket, Paul Eggink weg als CEO Temper en uitgevers voeren druk op bij Apple.
Lees verder

Deze Nederlandse ondernemers zorgen voor de energie van morgen
Als er voor ondernemers nog ergens één interessant gebied is, dan is het wel in de energietransitie. De opgave is groot, en dus ook de kansen. De New Energy Challenge is een van de vele initiatieven om ideeën op dit terrein te stimuleren en verder te brengen. Om wat voor bedrijven gaat het daarbij? En hoe ziet hun toekomst eruit? Een kleine greep.
Lees verder

Bruiloft-startup Wedoido gooit handdoek in de ring
Wedoido, een platform voor het samenstellen en boeken van bruiloften, houdt ermee op. Door de coronapandemie zijn de vooruitzichten te onzeker, vertelt medeoprichter Thomas Vles. 
Lees verder

Just Eat Takeaway publiceerde foutieve omzetcijfers; Twitter verbergt - opnieuw - tweet Trump
Ondernemersnieuws: Just eat Takeaway blundert met omzetcijfers, mkb grijpt naast groene subsidies en opnieuw tweet Trump niet in de haak.
Lees verder