donderdag 27 augustus 2020

Sprout: Hoe je slimmer werkt: schrijven zonder afleiding

Hoe je slimmer werkt: schrijven zonder afleiding
In deel drie van zijn serie over slimmer werken vertelt Mark Vletter hoe je vlotter en met minder afleiding e-mails en andere teksten kan schrijven. 'Zet de spellingcontrole in Focuswriter uit, zo kun je ongestoord doorschrijven.' 
Lees verder

Nederlands mkb krijgt 8,5 miljoen euro advertentiekrediet van Google wegens coronacrisis
Techbedrijf Google geeft 8,5 miljoen euro aan advertentiebudget weg aan Nederlandse mkb-bedrijven. Zo wil het Amerikaanse bedrijf de negatieve economische effecten van de coronacrisis in ons land bestrijden.
Lees verder

Zo opende een Nederlandse betaaldienst zijn eerste buitenlandse vestiging - in coronatijd
Online Payment Platform, een Nederlandse betaaldienst voor platformen en marktplaatsen, besloot na het aanhaken van een grote Duitse klant een kantoor in Berlijn versneld te openen. Face-to-facecontact bleek ook tijdens de coronapandemie onmisbaar.
Lees verder

Ook Amazon zet Zwarte Piet buiten; Online Payment Platform trekt naar Duitsland
Ondernemersnieuws: Amazon volgt Bol.com in Zwarte Piet-beleid, Online Payment Platform trekt oostwaarts en Kris Naudst treedt terug als ceo Culture Trip.
Lees verder

'NOW-regeling versoberd in nieuw steunpakket'
De regering steekt zeker tot en met 2021 meerdere miljarden euro's in een nieuw steunpakket voor bedrijven die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen. Wel wordt de NOW-regeling versoberd, vertellen ingewijden aan het AD en de Telegraaf. 
Lees verder

Apple-koning Ed Bindels laat zich niet afschrikken door corona en opent nieuw restaurant
Ed Bindels, oprichter van Apple-winkel Amac, opent binnenkort een restaurant waarin hij een foodhall combineert met de service van een gangbaar restaurant. Helemaal coronaproof, verzekert hij. En misschien wel een plek waar hij zijn dj-skills nieuw leven kan inblazen nu zijn danceclub gesloten is.
Lees verder

Deze fashion-ondernemers groeien dwars door coronacrisis heen
De branche waarin ze beiden al jaren opereren, is hard geraakt door de coronacrisis. Toch zien Monique Maissan van Waste2Wear en Claudia Willemsen, bekend van Kleertjes.com en HippeKippe, de toekomst van hun modemerken rooskleurig tegemoet.
Lees verder

Voormalige Twitter-baas investeert in Amsterdams Stream; Coronasteun wordt soberder
Ondernemersnieuws: Stream haalt 15 miljoen dollar op bij Silicon Valley hotshots, mes gaat in coronasteun en zoon van startupprins Constantijn heeft zijn eigen startup.
Lees verder