donderdag 13 augustus 2020

Sprout: Hoe je ondanks de hitte tóch goed kunt thuiswerken

Hoe je ondanks de hitte tóch goed kunt thuiswerken
Thuiswerken mag dan het nieuwe normaal zijn, klimaatverandering is dat óók. De combinatie van die twee factoren is tijdens een hittegolf niet bepaald ideaal. Hoe maak je er tóch het beste van? We geven je zes tips om de hitte werkend te doorstaan.
Lees verder

Meer dan 600 startups krijgen coronasteun, 217 miljoen uitgekeerd
Meer dan zeshonderd start- en scaleups hebben tussen 29 april en 1 juli een Corona-OverbruggingsLening (COL) gekregen. In totaal is naar verwachting 217 miljoen euro uitgekeerd aan innovatieve bedrijven.
Lees verder

Meer betalingsachterstanden crowdfundleningen; Startups ontvangen 217 miljoen coronasteun
Ondernemersnieuws: 21 miljoen euro aan crowdfundleningen afgeboekt, startups vroegen 690 miljoen aan via COL en Lionel Messi rookt vredespijp met Hollandse stepjesproducent. 
Lees verder

TikTok-verbod? Waarom je die app juist wél moet gebruiken
Social media-app TikTok is hard bezig de wereld te veroveren. Donald Trump is geen fan, wat een aanbeveling is om de app vooral wél te gebruiken. Zo speel je TikTok uit met jouw organisatie.
Lees verder

Deze startup groeide als kool door de coronacrisis
Ondernemers Daan Hoek en Thijs Kea werkten tweeënhalf jaar aan een apparaat dat op basis van UV-licht medische instrumenten en apparatuur desinfecteert. September dit jaar zou het eerste exemplaar de fabriek uitrollen. En toen kwam corona. Een half jaar eerder dan gepland worden in tweeënhalve week vanuit nul tweehonderd stuks gefabriceerd. 'In crisistijd staan mensen eerder open voor nieuwe technologie.'
Lees verder

Airbnb naar de beurs in rampjaar; kapitaal voor Zoi Meet
Ondernemersnieuws: Airbnb wil ondanks alle ellende dit jaar naar de beurs, Uber-ceo Dara Khosrowshahi dreigt met vertrek uit Californië als hij zijn chauffeurs in dienst moet nemen en Rotterdamse AI-startup Zoi Meet krijgt geld uit Abu Dhabi.
Lees verder

Dit zijn de 8 beste vakantieboeken voor jou en je personeel
Goede kans dat jouw medewerkers op vakantie zijn of dat binnenkort gaan. Sprout-expert Gerhard te Velde deelt in dit blogartikel acht leestips waardoor zij ook tijdens hun vakantie aan hun persoonlijke groei kunnen werken. Enne.. ook voor jou als ondernemer zijn dit gave boeken om te lezen!
Lees verder

Hoe je slimmer werkt: vooruitkijken en terugblikken
Slimmer werken, met die term begon het ooit. Mensen als Herman Kopinga, Martijn Aslander, David Bakker, Taco Oosterkamp en vele anderen gaven het begrip inhoud. Wat is de stand van slimmer werken anno 2020? Sprout-expert en Voys-ondernemer Mark Vletter beantwoordt die vraag in de vierdalige serie Slimmer werken. Dit is het eerste deel.
Lees verder