dinsdag 18 augustus 2020

Spoorzone Tilburg wordt bruisend en circulair

Spoorzone Tilburg wordt bruisend en circulair

De gemeente Tilburg transformeert de Spoorzone naast het NS-station in een bruisend, levendig onderdeel van de stad.

Lees verder

Miljoenenplan voor stadslandbouw van start in Singapore

In juni keurde Singapore Food Agency (SFA) het miljoenplan van Urban Farming Partners Singapore Pte. Ltd (UFPSG) goed. De bouw van de eerste ultramoderne indoor farm - op basis van hoogwaardige Nederlandse technologie - in Singapore kan nu van start.

Lees verder

Uitvindingen en octrooien: kom alles te weten met de Hamertijd-vlogs

Een voetbal die je nooit hoeft op te pompen, een fietszadel dat diefstal van je fiets voorkómt en een ijsverpakking die niet lekt. Dit zijn allemaal uitvindingen die echt bestaan.

Lees verder

Webinar China: markt voor bouw en recycling

Hergebruik van bouwafval is in China minder ontwikkeld dan in Nederland maar er zijn veranderingen gaande. Tijdens 2 seminars krijgt u een indruk van de ontwikkelingen in deze markt. Meld u aan en praat mee.

Nederland staat in de wereldtop als hergebruiker van beton en bouwafval: ongeveer 95% wordt gerecycled. In China is dat nog 10%. Er is veel te doen op dit gebied.

Toch leveren sommige partijen in China wel inspanningen om bouw- en sloopafval efficiënter en duurzamer te verwerken en te recyclen. Zo werken 11 Chinese steden al mee aan een 'zero-waste' city pilot-project.

Lees verder

Virtueel matchmaking-evenement voor Life Sciences projecten in Eurostars

Bent u actief in de Life Sciences-sector en heeft u interesse in het opzetten van een internationaal, marktgericht R&D-project? Geef u dan op voor het virtueel matchmaking-programma dat partner van het Enterprise Europe Network in België, Noordrijn-Westfalen of Nederland op 9 september organiseren.

Het virtueel matchmaking programma is bedoeld voor bedrijven in de topsector Life Sciences & Health die een project willen gaan indienen voor het Eurostars-programma.

Lees verder