maandag 31 augustus 2020

Slechts een derde bedrijven erkende risico's pandemie

Slechts een derde bedrijven erkende risico's pandemie
Nederlandse beursgenoteerde bedrijven geven beleggers veel te weinig informatie over hun langetermijnisico's. Dat zeggen onderzoekers van KPMG in het Financieele Dagblad.
Lees verder

'Bodyscan boa's op gespannen voet met AVG'
Het aantal gemeenten dat boa's met een bodycam de straat op stuurt neemt dit jaar een vlucht. Steeds meer burgemeesters proberen op deze manier een gevoel van onveiligheid weg te nemen bij handhavers.
Lees verder

'Kwaliteit Nederlandse wetenschap onder druk'
De opening van het academische jaar vandaag gaat gepaard met veel onrust. Over corona natuurlijk, maar ook zijn er protesten tegen de arbeidsomstandigheden bij de universiteiten. Veel onderzoekers hebben tijdelijke contracten en ze moeten veel overuren maken.
Lees verder

Loekasjenko zet nu ook pantservoertuigen in
Opnieuw gingen er tienduizenden mensen de straat op in Minsk om tegen zittend president Alexander Loekasjenko te protesteren. Voor het eerst werden deze betogers bedreigd met pantservoertuigen.
Lees verder

Veel woede over bestorming Rijksdag
Duitse politiek leiders veroordelen massaal de bestorming van de Rijksdag. Dat gebeurde afgelopen zaterdag tijdens een enorme betoging tegen de coronamaatregelen van de regering. Sommige van de bestormers hadden oude Reichsvlaggen bij zich.
Lees verder

'Btw-verlaging niet effectief om crisis op te lossen'
De PVV wil voor een jaar het lage btw-tarief verlagen naar nul procent. Dit zou er toe moeten leiden dat consumenten een goedkopere boodschappenkar hebben. Bedrijven zouden ook de vruchten plukken van deze maatregel.
Lees verder

Duits parlement onderzoekt Wirecard-affaire
Wat wist de Duitse regering wanneer van het Wirecard-schandaal? Op die vraag zoekt het parlement vandaag een antwoord in een hoorzitting waaraan ook de topfunctionarissen van bondskanselier Angela Merkel hun steentje moeten bijdragen.
Lees verder

DDoS-aanvallen steeds groter en complexer
DDoS-aanvallen worden steeds groter en complexer. Dat zegt directeur Dave Maasland van beveiligingsbedrijf Eset Nederland, nadat duizenden Zeeuwen dit weekend door een ddos-aanval zonder internet kwamen te zitten.
Lees verder

'Distributie coronavaccin nog complexer met dubbele prik'
Een coronavaccin bestaat mogelijk niet uit één prik maar uit twee prikken, die kort na elkaar gezet moeten worden. Twee fabrikanten zijn inmiddels in fase 3 beland, waarin ze gaan testen op mensen. Die vrijwilligers krijgen allemaal twee doses van het vaccin.
Lees verder

Aardse bacteriën overleven reis naar de ruimte
Sommige microben zijn zo weerbarstig dat ze een retourtje Aarde - Mars kunnen overleven. Maar daarmee is nog lang niet bewezen dat leven op aarde is ontstaan door bacteriën uit de ruimte.
Lees verder

Detailhandelsverkopen in de lift
Het gaat goed met de detailhandel. In juli lag de omzet van winkels bijna 10 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Mei en juni lieten eerder ook al een flinke stijging zien. 'Mensen hebben nog steeds geld, dat geven ze...
Lees verder

'Nep'-Rembrandt waarschijnlijk toch echt
Een piepklein schilderijtje van een oude man blijkt misschien toch een Rembrandt te zijn. Het werk lag jarenlang weg te kwijnen in de kelder van het Ashmolean Museum in Oxford, omdat het in 1981 door het Rembrandt Research Project afgedaan werd als nep-Rembrandt.
Lees verder