maandag 17 augustus 2020

Pelosi wil stemming over bescherming posterijen

Pelosi wil stemming over bescherming posterijen
De Democratische leider van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi heeft haar collega's teruggeroepen van reces. Ze wil stemmen over bescherming van de Amerikaanse posterijen. De Democraten vermoeden dat president Donald Trump het stemmen per post onmogelijk probeert te maken.
Lees verder

China blaast handelsgesprekken VS af
Na maanden van oplopende spanningen zouden Amerikaanse en Chinese onderhandelaars dit weekend weer om de tafel zitten om de balans op te maken rondom het voorlopige handelsakkoord dat in januari werd gesloten. Maar op het laatste moment wilden de Chinezen toch meer tijd om producten te kopen.
Lees verder

Kantoorprijzen in Londen met 10 procent gedaald
Van alle grote economieën heeft de coronacrisis de Britse het hardst geraakt. Meerdere oproepen van de regering om Britten weer op hun werkplek te krijgen zijn gestrand, ziet correspondent Lia van Bekhoven in Londen. Slechts 34 procent van Britse werknemers is teruggekeerd naar de werkvloer,...
Lees verder

'F1-seizoen nog niet beslist na saaie race'
Na de sensatie op Silverstone vorige week kregen Formule 1-liefhebbers gisteren een slaapverwekkende Grand Prix van Barcelona voorgeschoteld. Max Verstappen eindige tussen de twee Mercedessen in als tweede, maar blijft zicht houden op de toppositie, meent
Lees verder

Zonneboot kopieert haaienhuid om sneller te kunnen varen
Het Ketelmeer is de arena voor een bijzondere wedstrijd met zonnebootjes. Een vriendschappelijke strijd, want door corona kon de officiële wedstrijd in Monaco niet doorgaan.
Lees verder

Coco-Cola wil dat we meer open staan
Met een nieuwe campagne wil Coca-Cola iedereen aanmoedigen om 'open te staan als nooit tevoren'. De frisdrankfabrikant wil daarmee vooral focussen op lokale markten. Maar volgens Ruben Cusell, van WeFilm, slaat de multinational de plank lokaal soms flink mis.
Lees verder

'Nog voldoende bouwruimte in het Groene Hart'
Ook in het Groene Hart zijn nog voldoende locaties om nieuwe woningen te bouwen. Dat zegt Hans van der Ploeg, directeur van VBO, de branchevereniging van makelaars en taxateurs, in BNR Zakendoen. 'De infrastructuur ligt er al, laten we daar gebieden aanwijzen om lekker te gaan bouwen.'
Lees verder

Rusland roept Nederlandse gezant op het matje
Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt een gezant van Nederland op het matje te hebben geroepen. De aanleiding zou de vondst zijn van een spionage-apparaat in de auto van een Russische militaire attaché in Nederland.
Lees verder

Studentenbonden vrezen hoge studie-uitval door corona
Nu alles online gaat, zijn er ernstige zorgen over eerstejaarsstudenten. De studentenbonden LSVb en ISO willen dat er meer aandacht komt voor nieuwe studenten en hoe zij hun weg gaan vinden in een nieuwe stad, school, en studie. De kans op isolatie is groot, zeggen deze organisaties.
Lees verder

Niemand weet hoe het nu verder moet in België
Het is bijna 450 dagen geleden dat de Belgen mochten stemmen, maar er is nog steeds geen regering... Er leek eindelijk schot in de zaak te komen, maar nu gooien de twee preformateurs, Bart de Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS), dan toch de handdoek in de ring.
Lees verder

Gaat Ronald Koeman naar FC Barcelona?
Bondscoach Ronald Koeman zou op het punt staan Oranje te verlaten en naar FC Barcelona trekken. De geruchten zijn er al langer, maar nu meldt sportzender ESPN dat de knoop doorgehakt zou zijn.
Lees verder

De Democratische Conventie moet het online zonder confetti en publiek doen
Voor het eerst in de geschiedenis vindt de Democratische Nationale Conventie in Amerika volledig online plaats. Traditioneel is de conventie een massa-evenement, vol politiek theater, ballonnen, vuurwerk en glitterconfetti. Dit jaar komt daar - vanwege het coronavirus - een vierdaagse livestream...
Lees verder