maandag 17 augustus 2020

Orange Belgium introduceert speciale simkaart om plasticverbruik te verminderen

Orange Belgium introduceert speciale simkaart om plasticverbruik te verminderen
Orange Belgium introduceert zogeheten Half ID SIM-kaarten, een primeur op de Belgische markt. Deze nieuwe simkaarten zijn maar half zo groot als de gewone simkaarten en stellen Orange Belgium in staat om jaarlijks 2 ton minder plastic te verbruiken.
Lees verder

'Nederland telt 744.229 openbare wifi-hotspots'
Nederland telt in totaal 744.229 openbare wifi-netwerken in bijvoorbeeld horeca of andere openbare plekken. Dat komt neer op 400 wifi-netwerken voor iedere 10.000 Nederlanders. Dit blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl naar de toegang tot openbare wifi.
Lees verder

Infographic: coronapiek zorgt voor meer geduld bij Nederlanders
Dat Nederlanders massaal online bestelden tijdens de intelligente lockdown is geen nieuws weer. Wel dat 73,2 procent van de Nederlandse e-shoppers vertraging zegt te hebben ondervonden bij de verzending van online aankopen. Dat blijkt uit onderzoek van Sendcloud onder 8000 e-shoppers, waaronder 1000 Nederlanders.
Lees verder

Huawei gebruikers mogelijk in de kou: smartphones niet meer bijgewerkt
Toestellen van Huawei worden mogelijk niet meer bijgewerkt naar de nieuwste versies van Android. Volgens The Washington Post is het contract dat Google hierover had met Huawei sinds donderdag verlopen.
Lees verder

Rathenau Instituut: 'Verregaande afhankelijkheidsrelatie Google en Apple bij corona-app'
Met de introductie van CoronaMelder, die vanaf vandaag is te downloaden, gaat de regering een verregaande afhankelijkheidsrelatie aan met de private partijen Google en Apple. Dat signaleert het Rathenau Instituut, dat de regering adviseert over technologiegebruik.
Lees verder

'Bijna de helft beursgenoteerde bedrijven niet transparant over cybersecurity'
Ondanks de sterk groeiende aandacht voor cyberveiligheid reppen veel Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen niet over de maatregelen die zij nemen om hun digitale veiligheid te garanderen. Dat blijkt uit de Cyber Security Annual Report (CSAR) Index die is opgesteld door de Erasmus School of Law. Meest transparant over cybersecuritymaatregelen zijn Ahold, Unibail-Rodamco, Akzo-Nobel en Van Lanschot.
Lees verder

Integratie berichtenapps Facebook begonnen
Gebruikers van Instagram kunnen straks ook chatten met hun vrienden op Facebook. Het bedrijf lijkt vrijdag te zijn begonnen met de integratie van chatdiensten die het al eerder had aangekondigd.
Lees verder

Amerikaanse beurswaakhond start onderzoek naar videodienst iQiyi
De Amerikaanse Securities and Exchange Commission is een onderzoek gestart naar de Chinese videodienst iQiyi (IQ), ook wel aangeduid als de Netflix van China. Er zijn beschuldigingen over massale fraude bij het bedrijf. Het beursgenoteerde iQiyi is ook een eigen onderzoek begonnen.
Lees verder

The VR Room introduceert allereerste eigen VR Game
The VR Room stelt zijn allereerste eigen gameproductie beschikbaar voor publiek op 17 augustus in de vestigingen in Utrecht en Tilburg.
Lees verder