maandag 10 augustus 2020

‘Ook gesprekken tussen Twitter en TikTok’

'Ook gesprekken tussen Twitter en TikTok'
Twitter en TikTok zouden volgens The Wall Street Journal hebben onderhandeld over samenwerking. Het is niet duidelijk of het sociale platform ook serieuze overnameplannen heeft.
Lees verder

Koude techoorlog treft WeChat even hard
Terwijl TikTok juridische stappen heeft aangekondigd tegen de restricties die de Amerikaanse regering de chatapp wil opleggen, was WeChat nog bezig om de consequenties van het vorige week aangekondigde verbod door president Trump nader te bestuderen.
Lees verder

Corona-effect lineaire tv neemt af
Het corona-effect op lineair tv kijken is duidelijk minder geworden, zo blijkt uit het juli-rapport van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). De totale tijd voor huiskamer tv nam in juli met 1,7 procent af tot gemiddeld 173 minuten per dag. In de maanden ervoor steeg de kijktijd juist.
Lees verder

Mark Zuckerberg rijker dankzij Instagram Reels
Facebook-oprichter Mark Zuckerberg heeft zijn persoonlijke vermogen zien stijgen naar 100 miljard dollar na de lancering van een nieuwe kortevideofunctie in Instagram.
Lees verder

'Privénummers van LinkedIn-gebruikers gewoon te koop'
Telefoonnummers van onder meer Kajsa Ollongren of Carola Schouten kunnen worden achterhaald via Lusha, een onlinedienst die mailadressen en telefoonnummers van het internet (vooral LinkedIn) plukt.
Lees verder

Huawei moet productie Kirin chips staken
Het Chinese Huawei heeft bijna geen processorchips meer om smartphones te maken vanwege de Amerikaanse sancties. De productie van zijn geavanceerde chiptechnologie moet binnenkort worden gestaakt, aldus een topman van het bedrijf.
Lees verder

Kantoren Facebook pas in zomer 2021 weer open
Werknemers van Facebook mogen tot juli 2021 thuis blijven werken. Sterker: het bedrijf biedt werknemers 1000 dollar om een thuiskantoor in te richten.
Lees verder

Weeronline in handen van Infoplaza
Weeronline wordt per direct onderdeel van de Infoplaza Groep, waartoe ook merken als Weerplaza, Buienalarm en de zakelijke dienstverlening aan bedrijven behoren. Met de overname van Weeronline door Infoplaza wordt volgens het persbericht 'het grootste weerplatform van de Benelux gecreëerd'.
Lees verder

'Boedelscheiding TikTok en ByteDance wordt lastig'
De overname van TikTok door Microsoft is technisch ingewikkeld. Dat meldt Reuters op basis van ingewijden. De app blijkt nog zeer verstrengeld met zijn Chinese tegenhanger Douyin.
Lees verder