vrijdag 7 augustus 2020

'Nederland heeft veel kennis over havenmanagement'

'Nederland heeft veel kennis over havenmanagement'
De haven van Beiroet ligt in puin na een enorme explosie op dinsdagmiddag. Volgens minister Sigrid Kaag van Ontwikkelingssamenwerking willen de Libanezen dat Nederland gaat helpen met de herstelwerkzaamheden. Maar hoe bouw je een haven weer op in zo'n situatie?
Lees verder

Boekhoorn is nog niet klaar met Hema
Voormalig Hema-eigenaar Marcel Boekhoorn is toch nog niet klaar met de winkelketen. Samen met de Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom en Jumbo-familie Van Eerd heeft hij nu zelfs de beste papieren om Hema te kopen.
Lees verder

Bijna 160.000 bedrijven vragen hulp banken
Ruim 158.000 bedrijven hebben hulp gevraagd aan banken. De bedrijven hebben een aanvraag ingediend voor bijvoorbeeld uitstel van aflossingen of extra leningen. De banken hebben daarmee voor ruim 22 miljard euro aan steun verleend, zo zegt de Nederlandse Vereniging van Banken.
Lees verder

OM staat onder druk om falende witwascontroles
Er ligt zware politieke en maatschappelijke druk op het Openbaar Ministerie (OM) om ook personen te vervolgen en niet alleen te schikken in hun onderzoek naar falende witwascontroles bij ABN Amro. Iets wat tot nu toe nog niet is gelukt. Persoonlijke verantwoordelijkheid is vaak lastig te bewijzen,...
Lees verder

Rotterdamse haven moet jaren herstellen van coronaklap
De coronacrisis heeft een ongekende impact op de Rotterdamse haven en herstel zal nog jaren duren. Zo blijkt uit een onderzoek van het onderzoekscentrum voor transport en handel van de Erasmus Universiteit in opdracht van Smartport.
Lees verder

Burgemeester Breda: Kabinetsaanpak zorgt voor wegvallen draagvlak coronamaatregelen
Volgens burgemeester Paul Depla van Breda zal de huidige aanpak rondom introductieweken het draagvlak voor de coronamaatregelen verder laten afnemen. Dat zegt de burgemeester in BNR's Ask Me Anything.
Lees verder

GGD Amsterdam schaalt contactonderzoek af
De GGD van Amsterdam schaalt het contactonderzoek per direct terug, dat bevestigt de GGD tegenover BNR naar aanleiding van berichtgeving van de NOS. Volgens een woordvoerder van de Amsterdamse GGD wordt er teruggehaald vanwege personeelstekort. Er zal op dit moment alleen gefocust worden op...
Lees verder

Protesten in Beiroet na verwoestende explosie
Bovenop de ravage van de verwoestende explosie van dinsdag in Beiroet, zijn betogers gisteravond de straat op gegaan om te demonstreren. Ze houden de Libanese regering verantwoordelijk voor nalatigheid in de opslag van de tonnen ammoniumnitraat in de haven.
Lees verder

Eén ziekmelding legt Eindhoven Airport urenlang plat
Urenlang lang vandaag het vliegverkeer bij Eindhoven Airport eruit. Oorzaak: een ontbrekende militaire luchtverkeersleider. Een medewerker meldde zich op het laatste moment ziek en er was géén vervanger voor hem.
Lees verder

Advocatenorde geschokt door beschieting advocatenkantoor
Het kantoorpand van strafrechtadvocaat Jan-Hein Kuijpers is vannacht beschoten. De recherche onderzoekt het pand, maar kan nog niets zeggen over mogelijke verdachten.De Nederlandse Orde van Advocaten is geschokt door de beschieting.
Lees verder

Moederbedrijf Miss Etam en Steps failliet
Het Nederlandse moederbedrijf FNG, van onder andere Miss Etam, Steps en Claudia Sträter, is failliet. De winkels blijven voorlopig wél open en werknemers worden doorbetaald door het UWV.
Lees verder

Racing Point bestraft voor kopiëren Mercedes
Racing Point in de Formule 1 wordt bestraft. Het team heeft een onderdeel van de Mercedes-bolide gekopieerd. De internationale autosportfederatie, de FIA, deed onderzoek na een protest van Renault. Na een hoorzitting kwam de FIA tot de conclusie dat Racing Point inderdaad de regels overtrad.
Lees verder