vrijdag 21 augustus 2020

Mkb klopt aan voor verschillende steunmaatregelen

Mkb klopt aan voor verschillende steunmaatregelen
Niet één, niet twee, maar soms zelfs drie of vier steunmaatregelen tegelijk. Het mkb klopt massaal aan voor coronasteun. Twee vijfde van de mkb-bedrijven hebben de afgelopen maanden NOW, Togs of belastinguitstel aangevraagd, blijkt uit een analyse van het CBS.
Lees verder

Duurzaamheidsinvesteringen op de lange baan
Duurzaamheidsinvesteringen worden in veel bedrijfstakken uitgesteld vanwege de coronacrisis. Vooral in de auto-industrie gebeurt het veel, zo meldt brancheclub RAI Automotive Industry NL aan BNR.
Lees verder

Biden schetst donker beeld in aanvaardingsspeech
Joe Biden hield vannacht de belangrijkste toespraak uit zijn politieke carrière tot nu toe: de speech waarin hij officieel de nominatie accepteerde als presidentskandidaat voor de Democratische Partij. Biden schetste een donker beeld van Amerika onder Trump, en belooft het anders te gaan doen.
Lees verder

Twittertrollen verspreiden nepnieuws over corona
Er zijn zeker 50 Twitter-trollen in Nederland die nepnieuws verspreiden over het coronavirus. Dat blijkt uit onderzoek van dataplatform Pointer. Twitter heeft naar aanleiding van het onderzoek veertien trollen gestraft. Zo hebben ze accounts verwijderd en tijdelijk geschorst.
Lees verder

Fundament Heijmans blijkt bestand tegen corona
De omzet van bouwbedrijf Heijmans is het afgelopen halfjaar met meer dan 10 procent gestegen. Ook de winst nam met meer dan 10 procent toe. De orderportefeuille is bovendien nog goed gevuld, al moeten de grote projecten wel rendabel blijven.
Lees verder

Crypto-lenen geeft cryptovaluta nieuwe functie
Er is een nieuwe hype in de wereld van de cryptovaluta: cryptolenen. Daarmee kun je met je bitcoins snel meer bitcoins maken, door een aantrekkelijke rente.
Lees verder

OM bevestigt observeren advocaten Taghi
Het Openbaar Ministerie bevestigt vrijdag de berichtgeving in het AD dat twee advocaten in juni 2019 zijn geobserveerd in verband met de opsporing van de destijds voortvluchtige topcrimineel Ridouan Taghi.
Lees verder

'Bij dood Navalny heeft Poetin groot probleem'
De Russische politie heeft aan een vriend van Aleksej Navalny bevestigd dat de Russische oppositieleider inderdaad is vergiftigd. Dat gif zou bovendien schadelijk zijn voor de mensen om Navalny heen.
Lees verder

'Cultuursector moet waken voor alleen maar huilie huilie'
De culturele sector moet oppassen dat er niet alleen maar gemopperd wordt en er huilie-huilie wordt gedaan, zegt Albert Verlinde in BNR's Big Five. 'Er is ontzéttend veel steun geweest: er is 300 miljoen euro beschikbaar gesteld, er zijn huurkortingen geweest en er heel veel mensen in de culturele...
Lees verder

Golden State Killer krijgt zijn straf te horen
De 74-jarige Joseph James DeAngelo, een Amerikaanse seriemoordenaar, serieverkrachter en serie-inbreker, krijgt vandaag naar alle waarschijnlijkheid levenslang. In de jaren 70 en 80 vonden in de Verenigde Staten verschillende gruwelmoorden en verkrachtingen plaats, gepleegd door deze man.
Lees verder

Ophef over leiderschap CDA: 'Geen fraai beeld'
Minister Wopke Hoekstra van Financiën vindt de ophef over het leiderschap van het CDA geen fraai beeld. Dat zei hij voor de aanvang van de ministerraad.
Lees verder

Rutte: Gedrag betogers Binnenhof onacceptabel
Premier Rutte heeft geen goed woord over voor de mensen die gisteren bij de Tweede Kamer tegen de coronamaatregelen protesteerden en daarbij geweld gebruikten en bedreigingen uitten. Onder andere CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt werd belaagd door demonstranten. Onacceptabel, zegt Rutte.
Lees verder