zondag 30 augustus 2020

Miljoenen voor culturele sector

Miljoenen voor culturele sector
Het kabinet trekt 482 miljoen euro extra uit voor de culturele sector. De culturele en creatieve sector kan ook een beroep doen op de algemene steunmaatregelen, zodat er naar verwachting ruim 700 miljoen beschikbaar is voor cultuur.
Lees verder

11 miljard voor derde steunpakket
Het kabinet komt met een derde steunpakket voor ondernemers en werkenden om de impact van het coronavirus op de economie te verminderen. Dit pakket volgt op twee eerdere noodpakketten en gaat in op 1 oktober en loopt tot 30 juni 2021.
Lees verder

Nertsenhouders: voortijdig einde komt hard aan
Nertsenfokkers moeten komend jaar al volledig stoppen met hun werk. Dit om te voorkomen dat er steeds maar besmettingen met het Coronavirus bijkomen. Dat zegt minister Schouten, na een advies van het Outbreak Management Team. Het besluit komt hard aan bij de sector.
Lees verder

Rutte: 'Wij zijn geen heiligen'
De geloofwaardigheid van justitieminister Ferd Grapperhaus staat niet ter discussie, ook al zijn er dingen fout gegaan op zijn bruiloft, zei premier Mark Rutte vrijdag na de ministerraad. Hij benadrukte dat de minister daar zelf stevig van baalt en ook spijt voor heeft betuigd.
Lees verder

Autoaccu's zijn niet aan te slepen
De vraag naar autoaccu's is tijdens de coronacrisis flink toegenomen. Dat meldt de Alliance Automotive Group, één van de grootste onderdelendistributeurs van de Benelux.
Lees verder

Voorzitter MKB-Nederland: Ga gesprek aan met personeel over loonoffer
Het kabinet heeft het derde steunpakket gepresenteerd voor ondernemers die worden geraakt door de coronacrisis. Het gaat om een pakket van rond de 11 miljard euro aan uitgaven en 1,5 miljard euro aan vervroegde investeringen. Ook zal de ontslagboete verdwijnen, maar Jacco Vonhof, voorzitter van...
Lees verder

Minder kankerdiagnoses door corona
De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat er fors minder kankerdiagnoses gesteld werden dan in de voorgaande jaren. Dat stelt het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) tegenover de NOS.
Lees verder

Turkije voert spanning verder op op Middellandse Zee
Met militaire oefeningen door Turkije is zaterdag de spanning verder opgevoerd rond de Middellandse Zee. Het land voert tot 11 september schietoefeningen uit voor de kust bij Anamur. Donderdag kondigde Ankara aan dat er militaire oefeningen komen in een zone oostelijker. Die vinden dinsdag en...
Lees verder

Dode bij onrust tussen Trump-aanhangers en BLM-demonstranten
Bij een confrontatie tussen Black Lives Matter-demonstranten en aanhangers van Trump is een persoon doodgeschoten. Dat gebeurde afgelopen nacht op straat in Portland.
Lees verder

Duitse minister woedend op coronademonstranten
De Duitse minister Horst Seehofer van Binnenlandse Zaken is woedend op de coronademonstranten die zaterdag een demonstratie hielden in Berlijn. Tienduizenden mensen gingen de straat op om tegen de coronaregels te demonstreren. Daarbij braken ook onlusten uit.
Lees verder

China steekt stok in wielen verkoop TikTok
De Amerikaanse tak van TikTok kan alleen verkocht worden met toestemming van de Chinese regering, dat blijkt uit nieuwe wetgeving die het land heeft ingevoerd. Peking legt beperkingen op aan de uitvoer van technologie die te maken heeft met kunstmatige intelligentie (AI).
Lees verder

Qatar verbetert werkomstandigheden arbeidsmigranten
In aanloop naar het WK van 2022 probeert Qatar de arbeidsomstandigheden in het land te verbeteren. Zo heeft het land een minimumloon vastgelegd van 1000 riyals, ongeveer 230 euro. Daarnaast mogen werknemers in het land makkelijker van baan wisselen. Op dit moment moet de baas toestemming geven voor...
Lees verder