woensdag 12 augustus 2020

Microsoft bevestigt komst XBox X in november

Microsoft bevestigt komst XBox X in november
De volgende generatie XBox X komt zoals verwacht in november uit. Microsoft heeft de lancering van de spelcomputer dinsdag bevestigd, zonder een specifieke datum te noemen.
Lees verder

ICT'ers werken vaakst vanuit huis tijdens coronacrisis
Werknemers met een ICT-beroep werkten in het tweede kwartaal van 2020 het vaakst (deels) vanuit huis. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder is het aandeel thuiswerkers onder ICTwerknemers zelfs verdubbeld, tot ruim 40 procent. Dat is de grootste toename van alle beroepsklassen, constateert het CBS.
Lees verder

WordPress naar versie 5.5
WordPress heeft versie 5.5 van de populaire CMS software uitgebracht. Net als de vorige versie ontwikkeld door ruim 800 vrijwilligers.
Lees verder

'Airbnb start voorbereidingen beursgang'
Airbnb zou nog deze maand stappen willen zetten voor een beursgang voor het einde van het jaar. Volgens The Wall Street Journal helpen banken Morgan Stanley en Goldman de voormalige startup met het IPO-proces.
Lees verder

Halfjaaromzet Takeaway inmiddels komt boven het miljard uit
Takeaway heeft in het eerste half jaar 44 procent meer omzet gedraaid tot boven 1 miljard euro. Een jaar geleden bedroeg de omzet 715 miljoen. Het handelsresultaat kwam uit op 177 miljoen, zo blijkt uit de vanochtend gepresenteerde cijfers.
Lees verder

Automaten Geldmaat krijgen spraakondersteuning
Geldmaat en de Oogvereniging introduceren vandaag officieel geldautomaten die voorzien zijn van spraakondersteuning.
Lees verder

Firefox ontwikkelaar Mozilla zet 250 werknemers op straat
Firefox ontwikkelaar Mozilla zet 250 werknemers op straat vanwege de impact van COVID-19. Daardoor komen er minder inkomsten binnen. De oorspronkelijke productplannen voor 2020 worden in de ijskat gezet.
Lees verder

Artiphon Orba: muziekdoosje
Een klein doosje met een stel touchpads in een cirkeltje, waar je complete tracks mee kan produceren, zonder enige muzikale kennis en kunde.
Lees verder

LinkedIn verkoopt SlideShare
LinkedIn heeft het onderdeel SlideShare, waarmee presentaties kunnen worden gedeeld, voor een onbekend bedrag verkocht aan Scribd.
Lees verder