zaterdag 1 augustus 2020

Iot en beveiliging: thriller die fictie moet blijven

Iot en beveiliging: thriller die fictie moet blijven
Iedereen houdt van thrillers, maar wat als het doemscenario werkelijkheid wordt? Met slecht beveiligde iot-apparaten ontvouwen zich angstaanjagende filmscripts. Een geïntegreerd beheerplatform zorgt dat de bad guys geen kans krijgen en de thriller fictie blijft.
Lees verder

'Ook vrouwen kunnen ceo van een ict-bedrijf zijn'
Laura Walter-Goudsmit wordt op 33-jarige leeftijd aangesteld als algemeen directeur van Edutrainers. Een prestatie waarvoor ze keihard werkt. Hoe is het om als jonge vrouw aan de top te staan in een ict-bedrijf?
Lees verder

'SAP-ceo stoot Qualtrics af voor schone lei'
Met verbazing is gereageerd op het plan van SAP om dochterbedrijf Qualtrics grotendeels af te stoten. De Duitse softwarereus betaalde er amper twee jaar geleden nog ruim acht miljard dollar voor. Analisten vermoeden dat de nieuwe...
Lees verder

Corona-proof zonnen op de CostA13 van Exact
Met de voeten in het zand, op anderhalve meter afstand samenkomen. Dat kan bij Exact. Het softwarebedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Delft tijdelijk een strand ingericht. Op die plek: CostA13 gedoopt, komen bij mooi weer...
Lees verder

Proximus kiest Eurofiber en Delta Fiber voor ftth
Telecomoperator Proximus heeft het Belgisch/Nederlandse Eurofiber en het Nederlandse Delta Fiber gekozen voor de uitrol van zijn glasvezelnetwerk. Eurofiber zal Walloni├ź voor zijn rekening nemen, Delta Fiber Vlaanderen.
Lees verder

Total Webhosting Solutions koopt Skyberate
Hostingbedrijf Skyberate komt in handen van het hosting-conglomeraat Total Webhosting Solutions (TWS), waarachter investeringsmaatschappij Strikwerda Investments zit. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.
Lees verder

Qualys integreert Ivanti-patchbeheer in VMDR
Cloudbeveiliger Qualys gaat de technologie voor patchbeheer van Ivanti in zijn VMDR-platform (Vulnerability Management Detection Response) integreren. Het Qualys VMDR-platform stroomlijnt de detectie en het patchen van kwetsbaarheden, van endpoint naar datacenter.
Lees verder

Nieuwe iPhones kampen met vertraging
Apple zal zijn nieuwe iPhone-modellen dit jaar enkele weken later lanceren dan gebruikelijk. Dat heeft het bedrijf zelf aangekondigd in een toelichting bij zijn kwartaalcijfers. De nieuwe versies van de telefoons zullen allicht vanaf oktober beschikbaar...
Lees verder

9 miljoen voor Amsterdamse medtech-startup Siilo
De Amsterdamse startup Siilo heeft in zijn eerste investeringsronde negen miljoen euro (10,5 miljoen dollar) opgehaald. Het bedrijf, dat een chat-app voor zorgprofessionals ontwikkelde, wist onder meer Philips Health Technology Venture Fund te strikken. De missie...
Lees verder

De cruciale rol van dashboards in crisistijd
De afgelopen maanden werden alle sectoren, inclusief overheden, geconfronteerd met een zeer uitzonderlijke noodsituatie. Het gebruik van data speelde een grote rol in de beheersing van de crisis.
Lees verder

Robot Pepper herkent nu ook gezichtsmaskers
Een robot die gezichtsmaskers herkent. Softbank Robotics Europe, maker van de humanoide robot Pepper, zegt dat het kan. Het bedrijf speelt hiermee in op de wereldwijde coronapandemie.
Lees verder

Durft u nog data op te slaan in de VS?
Privacy Shield is niet meer. De afspraak tussen de VS en EU vormde een wettelijke basis voor Transatlantische data-overdracht. Durft u het nog aan om data in de VS te plaatsen?
Lees verder

5G beveiligen brengt eigen uitdagingen mee
Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten voor service providers, wanneer ze hun 5G-installaties willen beveiligen? De Nederlandse securityspecialist Infradata noemt vijf zaken op die extra aandacht verdienen.
Lees verder