dinsdag 4 augustus 2020

Industrie krimpt, maar minder dan voorheen

Industrie krimpt, maar minder dan voorheen
De Nederlandse industrie is in juli blijven krimpen, maar die krimp was wel minder sterk dan de maanden ervoor. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers. Volgens de vereniging staat de inkoopmanagersindex nu op een stand van 47,9. In juni was dat nog 45,2.
Lees verder

'Maak verschil tussen evenementen binnen en buiten'
Het is raar dat in Nederland geen verschil wordt gemaakt tussen binnen en buiten evenementen organiseren. Dat zegt mede-oprichter van Ticketswap Hans Ober in BNR Zakendoen. 'Het is belachelijk dat het protest op de Dam niet is gebruikt als een enorme testcase voor het organiseren van evenementen in...
Lees verder

TikTok lijkt toch nog in Amerikaanse handen te komen
De klokt tikt voor het populaire social medium Tik Tok. Dit weekend wilde Donald Trump het nog verbieden omdat het Chinese bedrijf data zou verzamelen van Amerikaanse burgers. Daarop besloot Tik Tok om de Amerikaanse tak dan maar te verkopen. Microsoft is geïnteresseerd en Trump geeft hen...
Lees verder

Zweedse corona-aanpak lijkt succesvol
Terwijl heel Europa een toenemende hoeveelheid coronagevallen telt, is het in Zweden nog rustig. De trend in Zweden lijkt duidelijk: de hoeveelheid coronabesmettingen die er elke dag bij komen neemt af, waar die in Nederland juist toeneemt. Toch is er kritiek, en doen alsof het nu allemaal de goede...
Lees verder

Leeuwardens toeristentreintje voor de rechter om coronaregels
De eigenaren van een toeristentreintje in Leeuwarden eisen in een kort geding dat ze meer passagiers mogen vervoeren. Ze hebben tussen elke bank een spatscherm geplaatst van plastic, maar de veiligheidsregio wilde geen uitzondering op de corona-regels maken.
Lees verder

VK komt met omstreden snelle coronavirustests
Binnen 90 minuten weten of je corona hebt, of dat het gewoon om een griepje of verkoudheid gaat. In Groot-Brittanni├ź is dit binnenkort mogelijk. Het land komt met supersnelle coronatests die ook andere ziektes kunnen opsporen, maar sommige experts zijn kritisch op deze tests.
Lees verder

Nederlandse techniek monitort heropgebouwde Genuese brug
De nieuwe brug bij het Italiaanse Genua wordt vanmiddag geopend. De oude snelwegbrug stortte twee jaar geleden in, met 43 doden als gevolg. Daarom zit deze nieuwe brug vol met techniek om te monitoren hoe veilig hij is.
Lees verder

Druktemonitor moet afstand houden makkelijker maken
Drukke plaatsen vermijden, dat is een van de belangrijkste regels waar we ons aan moeten houden om het coronavirus te bestrijden. Omdat het soms lastig kan zijn om in te schatten hoe druk het is op de plaats waar je heen wil, ontwikkelde het Bureau Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen een druktemonitor....
Lees verder

Doorbraak in strijd tegen RS-virus
50 jaar onderzoek was er voor nodig. Maar eindelijk is er een effectief middel gevonden tegen het RS-virus. Dat staat in het medische blad The New England Journal of Medicine. Dit virus is wereldwijd de op een-na-grootste doodsoorzaak onder baby's.
Lees verder

Wie wordt de running mate van Biden?
In de Verenigde Staten moet Democratische presidentskandidaat Joe Biden deze week een belangrijke beslissing nemen: wie mag zich straks zijn running mate noemen? Oftewel, wie wordt de VP, de vice-president, als hij misschien de verkiezingen wint?
Lees verder

Studentenverenigingen zijn dit jaar ontzettend populair
Vanwege de coronamaatregelen hielden een aantal verenigingen al voorinschrijvingen en die zaten binnen no time vol. Kunnen de verenigingen de hoeveelheid 'sjaarzen', of eerstejaarsstudenten, nog wel aan straks?
Lees verder

Live Updates | 'Met mijden drukke plaatsen rem je corona'
Drukke plaatsen mijden, dat is een van de belangrijkste regels waar we ons aan moeten houden om het coronavirus te bestrijden.
Lees verder