donderdag 20 augustus 2020

Horeca-directeur: maatregelen staan haaks op complimenten

Horeca-directeur: maatregelen staan haaks op complimenten
Koninklijke Horeca Nederland is blij met de complimenten die premier Rutte gisteravond op de persconferentie uitdeelde, maar fronst de wenkbrauwen over de aangescherpte maatregelen in Amsterdam. Dat zei directeur Dirk Beljaarts in BNR's Ask Me Anything.
Lees verder

Corona: Brussel gaat Antwerpen achterna
Het aantal coronabesmettingen in België moet sneller dalen dan nu gebeurt, waarschuwt Sciensano, het Belgische RIVM. Uit cijfers blijkt dat het aantal besmettingen weliswaar daalt, maar het aantal sterfgevallen neemt juist toe. Vooral in Brussel gaat het niet goed. Mogelijk zijn daar dezelfde...
Lees verder

'Berlijn ontsnapt aan grotere aanslag'
De aanrijdingen die gisteravond plaatsvonden op een autosnelweg in Berlijn, zouden wel eens een terroristische achtergrond kunnen hebben. Dat zei het Duitse OM op een persconferentie.
Lees verder

EU erkent uitslag verkiezingen Belarus niet
De Europese Unie erkent de uitslag van de verkiezingen in Belarus niet, en steunt daarmee de eis van de demonstranten dat er nieuwe verkiezingen moeten komen. Dat is de uitkomst van het overleg van de 27 Europese regeringsleiders vanmiddag.
Lees verder

Vooral veel vragen over explosie Castricum
Bij de woning van een raadslid in Castricum is gisteravond een explosie geweest. Het slachtoffer, fractievoorzitter Ralph Castricum van de partij Forza! Castricum, bleef ongedeerd, maar is zich rot geschrokken.
Lees verder

Alle Formule 1-teams nu op één lijn
Alle tien de Formule 1-teams hebben hun handtekening gezet onder het zogenoemde Concorde Akkoord. Daarmee verbinden ze zich tot 2026 aan de sport.
Lees verder

De zorg, het zorgenkindje van het kabinet
Het kabinet houdt voet bij stuk: er komt geen structurele salarisverhoging voor het zorgpersoneel. En ook de Kamer stemde tegen het voorstel.
Lees verder

Tabaksindustrie op stoom door coronacrisis
Een opvallend bericht van het CBS. Waar de industrie dit jaar grote klappen kreeg te verwerken in het tweede kwartaal, springt één sector eruit: de tabaksindustrie. Die haalde middenin de coronacrisis tien procent meer omzet binnen.
Lees verder

Froome en Thomas doen niet mee aan Tour de France
Samen zijn ze goed voor vijf eindzeges in de Tour de France, maar team Ineos heeft zowel Chris Froome als Geraint Thomas niet nodig dit jaar. De Ronde van Frankrijk begint over tien dagen in Nice.
Lees verder

Nauwelijks minder varkens door stopregeling
De stopregeling voor varkensboeren zorgt nauwelijks voor minder varkens. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek. Terwijl er bijna 500 varkensboeren besloten te stoppen, zijn bestaande bedrijven juist veel groter geworden.
Lees verder

Coronaklap in transportsector valt voorlopig mee
De coronaklap in de logistiek en transport lijkt mee te vallen. De sector schatte een omzetderving in van 4 miljard, maar die wordt niet gehaald. Toch verwacht ABN Amro over het hele jaar een krimp van 5,5 procent. Het duurt tot 2022 voordat alles weer op het oude niveau is.
Lees verder

Parkeergarages kampen met leegstand
De parkeergarages in onze stadscentra staan meer dan de helft van de tijd grotendeels leeg, blijkt uit navraag van BNR bij parkeerbedrijven. Experts waarschuwen dat de bezetting verder daalt nu gemeenten steeds vaker auto's uit binnensteden weren.
Lees verder