woensdag 26 augustus 2020

Hoekstra: hypotheekrente-aftrek aanpakken

Hoekstra: hypotheekrente-aftrek aanpakken
Kabinet en coalitie worstelen met de hervormingen die Nederland moet doorvoeren in ruil voor steun uit het Europese herstelfonds van 750 miljard. Minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) dringt aan op verdere beperking van de hypotheekrenteaftrek en de maximale hypotheek, zeggen coalitiebronnen....
Lees verder

Ondanks corona zijn we positiever over onze gezondheid
Je zou het in deze tijd misschien niet verwachten, maar mensen zijn positiever geworden over hun gezondheid. Afgelopen kwartaal was 82 procent positief over de eigen gezondheid. Voorgaande jaren was dat 78 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.
Lees verder

HR-ketel wint het van warmtepomp
De verkoop van HR-ketels is vorig jaar door het dak gegaan. 450.000 nieuwe ketels zijn geïnstalleerd in Nederlandse huizen en dat waren er in jaren niet zoveel. Dat blijkt uit de jaarlijkse Gasmonitor van Natuur & Milieu. 'Zorgelijk', zegt directeur Rob van Tilburg van Natuur en Milieu.
Lees verder

Messi maakt crisis Barça compleet
Lionel Messi is al jaren een icoon bij FC Barcelona, maar de Argentijnse sterspeler heeft laten weten te willen vertrekken bij zijn club. En dus kan de nieuwe trainer Ronald Koeman zijn sterspeler al kwijtraken voor hij goed en wel is begonnen.
Lees verder

Farmabedrijven dekken zich in bij Brussel
De Europese farma-industrie werkt hard aan de ontwikkeling van potentiële coronavaccins en wil toekomstige rechtszaken koste wat het kost voorkomen. Bedrijven als Astrazeneca, Janssen, Merck en CureVac kloppen in Brussel aan voor rechtshulp, zo melden bronnen aan de Britse zakenkrant Financial...
Lees verder

'Marke Mutti' moet Coolblue-humor bewaken in Duitsland
Sinds anderhalve maand heeft Coolblue een nieuw markt aangeboord: Duitsland. Als een 'olievlek' verspreidt de webshop in elektronica over het land. In Duitsland probeert het bedrijf stad na stad te veroveren, zo legt topman Pieter Zwart uit in BNR Zakendoen. Maar dat gaat niet altijd even soepel....
Lees verder

Duitsland steunt bedrijven tot eind volgend jaar
De Duitse overheid blijft bedrijven tot eind volgend jaar ondersteunen met loondoorbetaling. De Duitse regering hoopt zo ontslagen te voorkomen, zo hebben de leiders van CDU en SPD gezegd. 'Er wordt alles aan gedaan om Duitse ondernemers tegemoet te komen na een zeer intensieve lobby van al die...
Lees verder

Fruitleveranciers dupe van thuiswerken
Het vele thuiswerken van de afgelopen tijd is een flinke strop voor bedrijven die fruit leveren aan kantoren en andere bedrijfslocaties. Casper van der Put, directeur en oprichter van Fruit op je Werk, kan erover praten.
Lees verder

Verbreding A27 bij Houten gaat definitief door
De verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder gaat definitief door. Dat heeft de Raad van State besloten. De aanbesteding en de voorbereiding van de uitvoering kunnen nu van start gaan.
Lees verder

Strijd om verlenging tweede steunpakket
Het noodpakket 2.0 moet worden verlengd tot 1 januari. Werkgevers en werknemers legden dat voorstel samen op tafel tijdens topoverleg op het ministerie van Sociale Zaken. Het huidige steunpakket loopt af op 1 oktober.
Lees verder

Bruls: Meer experimenteren met coronaregels niet mogelijk
Experimenteren met de coronaregels gaat niet mogelijk zijn. Dat zegt Hubert Bruls, voorzitter van het veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen. Volgens Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), mag er best wat meer geëxperimenteerd worden met de coronaregels.
Lees verder

Griekenland laat spierballen zien
Griekenland is begonnen met een driedaagse militaire oefening in de Middellandse Zee. Het is een reactie op de opgelopen spanningen met Turkije over een deel van het gebied, dat door beide landen wordt geclaimd. Er zou gas en olie te halen zijn.
Lees verder