woensdag 5 augustus 2020

Getuigen gezocht in verband met onderzoek naar fraude in taalscholen

Getuigen gezocht in verband met onderzoek naar fraude in taalscholen
De Recherche Inspectie SZW is op zoek naar betrokkenen in een strafrechtelijk onderzoek van het Functioneel Parket naar fraude met inburgeringsgelden door taalscholen. Het betreft onder andere de taalscholen TCI Compiti BV en Taalhorizon BV.
Lees verder

Asbestverwijderingsbedrijf uit Ede voor maand stilgelegd
Een asbestverwijderingsbedrijf uit Ede mag vanaf 8 juli 2020 een maand lang geen asbestwerkzaamheden verrichten. De afgelopen jaren is het bedrijf verschillende keren beboet voor dezelfde overtredingen op het gebied van asbestsanering. De Inspectie SZW heeft het bedrijf hiervoor nu een maand stilgelegd.
Lees verder

Bedrijf uit Zwaag laat illegalen werken
Bij een bedrijf in de gemeente Zwaag, provincie Noord-Holland, heeft de Inspectie SZW gisteren twee Oekraïners en drie Turken werkend aangetroffen, terwijl ze hier niet mochten werken. Daarnaast bleken drie Bulgaren in het bedrijf 's avonds te overnachten.
Lees verder

Thuiszorgorganisatie stelt valse indicatiestellingen op.
Een Brabantse thuiszorgorganisatie heeft vermoedelijk indicatiestellingen vervalst. Daarbij is bewust een andere werkelijkheid geschetst, waardoor zorggelden niet juist zijn besteed. De Recherche Zorg van de Inspectie SZW is een onderzoek gestart naar deze zorgfraude. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket van het OM.
Lees verder