dinsdag 11 augustus 2020

GARBAL helpt Malinese nomadische veehouders al 5 jaar met satellietdata

GARBAL helpt Malinese nomadische veehouders al 5 jaar met satellietdata

5 jaar na de introductie blijkt GARBAL, een informatiedienst, goed te werken voor nomadische veehouders in Mali. Sinds 2015 krijgen Malinese veehouders bij hun werk via GARBAL hulp van satellieten. Met deze satellietgegevens kunnen ze zich beter organiseren zodat hun vee makkelijker voedsel en water krijgt. Voor de nomadische veehoeders in de Sahel kan die informatie het verschil betekenen tussen leven en dood van hun vee.

Lees verder

Fosfaat- en productierechten overdragen kan tijdelijk niet

Gaat u productierechten van varkens of pluimvee overdragen? Of fosfaatrechten van melkvee? Houd er dan rekening mee dat u binnenkort een paar weken geen meldingen kunt doen.

Lees verder

Ook dieren kunnen niet zonder water

Water is van levensbelang voor uw dieren. Zorg dat ze altijd water hebben en kunnen drinken als ze willen. Iedere dag, zeker bij warm weer.

Lees verder

Corona in Frankrijk: Belangrijkste (reis)regels op een rij

De laatste weken zijn de coronaregels in Frankrijk versoepeld. Toch is het belangrijk om waakzaam te blijven. Ook als ondernemer moet u rekening houden met nieuwe maatregelen en lokale verschillen.

Lees verder

Webinar Belangstellingsregistratie IPCEI Waterstof - 4 september

Klimaatneutraal geproduceerde waterstof helpt om de CO2-uitstoot te verminderen. Heeft u plannen om daarin te investeren samen met andere bedrijven? U hoort tijdens een webinar alles over een mogelijke IPCEI Waterstof. De webinars op 21 en 28 augustus zijn vol, daarom is er op 4 september een extra webinar.

Lees verder