woensdag 19 augustus 2020

E-commerce VS naar nieuwe records

E-commerce VS naar nieuwe records
Van elke vijf dollar werd afgelopen kwartaal in de VS meer dan 1 dollar uitgegeven aan e-commerce. Dat is de hoogste e-commercepenetratie sinds tijden.
Lees verder

Oracle zet weer in op de cloud, inhaalslag volgens Gartner mogelijk
Databasebedrijf Oracle stapte laat in de markt voor clouddiensten met de introductie van Oracle Cloud Infrastructure in 2016. Maar de onderneming heeft Amazon, Microsoft en Google, de belangrijkste cloudspelers, nooit kunnen inhalen.
Lees verder

'Oracle bemoeit zich met overnamestrijd TikTok'
Databasebedrijf Oracle is naast Twitter en Microsoft de volgende naam die valt in het overnamegevecht rond de Chinese app TikTok.
Lees verder

Amerikaanse supermarkt Kroger begint online marktplaats
De Amerikaanse supermarkt Kroger begint dit najaar een Amazon-achtige marktplaats waarbij in eerste instantie 50.000 producten worden aangeboden op het gebied van natuurlijke en biologische voeding, huishoudelijke artikelen en speelgoed.
Lees verder

Nationale identiteitskaart op Duitse smartphone
Duitse consumenten met een Galaxy S20 smartphone zullen als eerste de mogelijkheid krijgen om hun nationale identiteitskaart veilig op te slaan.
Lees verder

Telekom lanceert internet voor online leren
Deutsche Telekom wil studenten een vast mobiel tarief aanbieden voor 10 euro per maand. Het gaat alleen om data.
Lees verder

American Express introduceert Apple Pay voor Nederlandse kaarthouders
American Express Nederland biedt haar kaarthouders vanaf vandaag ook Apple Pay aan. De betaalmethode is beschikbaar voor alle American Express- en Flying Blue American Express-kaarthouders.
Lees verder

Google wil vergunning voor testen met mobiele breedbanddiensten
Google heeft bij de Amerikaanse telecomwaakhond FCC toestemming gevraagd om mobiele breedbanddiensten in de VS te testen.
Lees verder

Bol.com gaat artikelen weren rond Zwarte Piet
Bol.com verkoopt vanaf eind september geen producten meer waar een afbeelding van Zwarte Piet op staat. Verder wordt de term 'Zwarte Piet' in alle teksten aangepast naar 'Piet'. De site spreekt van 'voortschrijdend inzicht, passend bij de actualiteit in Nederland en Belgiƫ'.
Lees verder